Gott nytt år!

Blir sista inläget för i år här nu! Imorgon är det program från morgon till sena kväll :) Hästarna skall pysslas om, det ska fixas här inne och så skall det fixas inför kvällen:)
Hoppas ni får en bra start på det nya året!
Nu ska det droppas i Miltons öga innan vi ska gå o totta!

Trettiondeitolftetvåtusenelva

När man är ledig så ser Milton till att vi måste åka till jobbet ändå! Han har en liten skråma på ögat så vi fick lite medicin till de. Mamma va snabb och skrev ihop en lista på vad som skulle köpas så snäll som jag är fick jag åka o handla.
Nu har vi varit på promenad med stjärnorna ikväll. Gick på en super mysig gamal traktor väg, synd bara att det fallit ett mega stort träd över annors skulle det vara en fin väg att köra med Tindra på och varför inte sätta upp några hinder o hoppa där!?
I nyårs present önskar jag mig fina körvägar!

Ojoj

Kul att hästarna har så stor vinterhage att jag inte hitter dom. Hovslagaren skulle komma igår och jag blev lite sen med att hämta hästarna så jag skena ett varv i hagen och såg dom inte. F..n tänkte jag nu har dom rymt! Vi har massor med enar i ett parti i hagen så när jag gick ett andra varv i hagen såg jag att dom stod o gömde sig  helt blickstilla så matte absolut inte ska hitta oss! Jag han få ut Tindra tills han kom:)
Så nu ska jag köpa sökare och sätta på dom så jag inte behöver gå så mycket i onödan ;)
Har hittat lite gamla bilder:)
Jaha sa Tindra var det här inne det finns mat!? Sommaren 2010
En stund utan täcket för att vara fotomodell:)

Snö - nej tack

Så himla skönt att det inte kommit någon snö! Inge halt, slaskigt såhär kan det vara ett bra tag till! Eller lite kan det frysa på så att det inte är så geggit i hagen.
Fast hästarna hålls ju renare när det är snö, men nej jag vill inte han snö!
Nu ska jag sova så jag orkar med hela morgondagen som är fullbokad :)

Ledigt

Hur skönt är det inte att vara ledig nu när jag jobbat hela hösten? Jätte skönt! :) Sovmorgon alla dagar, gillas inte av hästarna.... Har ändå varit uppe rätt så tididgt 9-halv 10. Ibland har mamma varit snäll o gett dom:) Idag fick Tindra nya skor på alla fötter. Efter de kom Anna o Julia hit och så åkte vi ut på en tur med Tindra och Toppur fick komma med o promenera.
Just de min fina lilla stallhörna har även blivit städad idag, så nu är flughuvorna och eksem/flugtäckena undan stoppade och väntar på nästa säsong. Bättre sent än aldrig:)

Jag är fast

Spelar många WordFeud om dagen, så kul speciellt om man vinner ;) Idag har mamma o jag gjort stan, har fyndat en hel del, tänk att de går på Åland också :O :) Broddar har äntligen blivit köpta så nu är Tindra redo för snön!
Ikväll blev det åter igen en sväng till storstaden och kolla på fyrverkerier, fint var de! Så nu har jag sett såna för i år ifall de missas på nyårsafton ;)
Grönsaker med dip har just landat på vardagsrums bordet:) Mumsigt är de kan jag lova! Så nu har mitt nya liv börjat;)

Annandagen

Idag har jag varit kompis med sängen o soffan! En promenad med hästarna har jag orkat med. Det var en riktigt kul kväll igår! Men sen mår man som man förtjänar idag då. Inte jobb imorgon, och det är vardag känns ju helt konstigt med sååå himla skönt!
Fick jätte sköna nya vinterridbyxor i julklapp som var i andvändning då vi var till havsvidden o körde! Dit kan vi fara o köra igen! Jättefina körvägar, såna ska det finnas runt min gård en dag i framtiden:)

Mysigt

Finns det något mysigare än att på juldagen gå ut till hästarna och mysa med dom, känna doften av häst!? Nej nej nej. Nu står dom ute o mumsar på hö medans jag har börjat packa ihop o fixat det sista innan vi ska åka!
Hoppas tomten var snälla med er! För de var han med mig, supernöjd över alla julklappar:)
Bästa var ju från brorsan, med ett fint rim på:)
Tjusig pryl med färg på skärmen, smyger tomten glad ur ärmen. Kolla filmen och hör värsta låten, gissa vem som blir mest belåten?



God Jul!

Så var det äntligen julafton! Väntar med spänning på tomten ;)
Har fått en fin julklapp av brorsan, bytta däck på transporten :D Äntligen! Så nu är allt redon inför imorgon!
Nu ska vi gå ut och spänna för Tindra så bär det av till kyrkan, dock blir det med vagn när det inte kommit snö, men bjällran är på :) (Eller så blir det ett varv i byn)
Hoppas tomten är snälla med er alla!

Sista dagen

Jobbat sista dagen för i år! Känndes himlan skönt att gå från jobbet och veta att man är ledig nu:) Ett tag iaf! I januari drar jobbet igång igen och då vette tusan hur länge jag jobbar innan det blir lite ledigt! Sommarsemestern!?
Jaja dit är det långt! Nu är de jul och finns massor med fina planer. Imorgon är det julafton, får se om tomten sett att jag varit snäll! För de har jag, verkligen! På juldagen är det upp tidigt för att packa ihop det sista innan hela stora ekipaget åker iväg på uppdrag, så då hoppas vi på sol!
Idag har vi haft en super mega lugn dag på jobbet vilket har varit himlans skönt, vi har hunnit med jul gröten och fika var propp mätt när man åkte ifrån jobbet!
Hästarnas julklappar är inköpta och Tindra har redan fått testa sin, Toppur har dessvärre inte fått se sin ännu och glad är han nog för de! Milton fick ett tuggis ikväll som räcker himlans länge!

Vilken dag!

Igår när jag fixat allt klart hemma med djuren åket jag o Ninnis iväg till Stålsby för på lite glögg och tjejsnack :) Var himla länge sen vi träffats allihopa eller nästan alla, kul var de!
Trodde när jag kom på jobb i morrse att det skulle bli en lugn och skön dag. Så blev det inte lite innan lunch började de rulla på. Hemma var jag kl sju ikväll. Så är det ibland blir det lite mera jobb.
Nu är jag helt färdig, har ätit lutfisk ikväll och snart skall jag åka iväg o hämta bil som orkar dra släpet o Tindra:)

Permiär

Har varit en bra dag på jobbet, igen! Fast vi har bara bra dagar även fast det inte alltid går som man tänkt :P
Idag var det mammi som var snäll o lånade ut bilen så jag kom på jobb :P Hög tid för mig att skaffa bil nu så jag kan åka vart jag vill när jag vill. Fast vi har ju alltid löst bilproblemen hittils så varför skulle det inte funka i framtiden också!? De får nog göra de tills jag har råd att köpa den bil jag vill ha, och den är inte billig idag kan jag säga. Så bilköp blir det nog inte på ett par år.... Jag har ju min fina moppe som startar efter 711 kicken :) Billigt går den också dock har han gått i ide nu:) Så ska inte störa honom förens i vår!
Ikväll var det premiär att köra med Tindra i mörkret. Gick riktigt bra och man märker att det är körd hon vill bli inte riden. Hon traskar på i fullfart framåt och lyder minsta ord :) Så är det inte då vi rider kan jag säga. Men det är kul att kunna variera! Jag har ju min lilla polle som tycker det är kul när vi rider eller iaf ut i skogen!
Mamma fick även prova nya bänken lillebror fixat ihop i söndags. Och den funkade bra så nu är vi helt redo inför söndagen:) Eller nja de var ju vinterdäcken på transporten som vi antagligen kommer stå o byta på söndag morgon innan vi ska åka iväg.
Min dröm! Att köra par med nordisar :) En dag ska det bli verklighet!

Mums

Har bakat knäck så att jag säkert ska se ut som en boll och rulla fram efter jul!
Nu vill jag så gärna ha en fin wagonett så jag och Tindra kan fara runt o dra på folk, tänk vad fint:) Och härligt att köra den!
Nu står det en sån ganska högt uppe på ska köpas listan!
Idag har jag fått lite julkänslor också, julmusik på radion på jobbet och sen kom "tomten" med lite julklappar åt mig på jobbet. Knäcklagning, och pepparkaksdegen så redo att bakas ut.
Mindre än en vecka till jul nu, känns ju helknäppt.
Men det bästa av allt, jag jobbar fyra dagar till sen är det ledigt:)

Snälla tomten :)


En bra måndag

Har haft en riktig härlig måndag på jobbet, lagom mycket att göra! Och choklad fick vi :)
De är riktigt skit väder ute, regn.
Lillebror var snäll  idag igen o lånade ut bilen så jag kom till o från jobbet:)
Är det någon som är frivillig att komma med och byta däck på transporten är det bara att säga till! :) Måste göras innan helgen!
Nu ska jag slå in lite julklappar när jag är ensam hemma! :)

Redan slut?

Söndag kväll, hur kommer de sig!? Det var just fredag!
N var hit ifredags och vid snackade lite innan hon åkte hem igen och familjen hade lite mys!
Igår var Brenners syskonen till Sve för att sätta sprätt på våra pengar och de kan man säga att vi gjort! Massor med fina saker kom det med hem :)
Det är alltid spännande att fara iväg med bror och även igår hade vi en händelse rik dag! :)
Idag har vi haft familje pyssel ute, eller rättare sagt bygg pyssel. Vi har fixat en mega snygg bänk till Tindras kärra så vi kan ha den på juldagen!
Hepporna och jag har varit på promenad idag i regnet, och det går så himlans bra att gå med båda två nu, träning ger färdighet. Efter de fick dom lite mat i vidskyddet. Och båda två kom in och åt, samtidigt :)

Tänk om Tindra eller Toppur skulle vinna

Till Tävlingen ---> http://felfri.net/2011/12/09/vinn-ett-hw-amigo-hero-lite/

Äntligen fredag

Tjho, fredag och vi har haft fullt upp på jobbet. Lite fredagsfika han jag iaf klämma in :) Imorgon är det äventyr med lillebror som gäller. Så får se vad som händer när syskonen Brenner ska iväg på tumis!? :)
Så nu har jag en vecka kvar att jobba innan jag går på lite vinterledigt, härligt! Kanske får lite saker gjorda som annors inte blir av!
Börjar ledigheten att på juldagen åka iväg med Tindra på uppdrag, spännande!
Har även pratat med VD:n på Umesläp idag angåend mitt släp:)
Nu väntar jag besök, vi ut och iväg på en promenix:)

Torsdag kväll

Hästarna gav nog godkänt på godiset jag lagat, de ville iaf ha mera:)

Efter jobbet idag blev det en sväng via affären innan vi kom hem. Jag o min kära mor samåker till o från jobb så vi är lite miljövänliga istället för att sitta och köra efter varandra.
Blev en härlig promenad med våra djur ikväll, alla tre fick komma ut och sträcka på benen:) Nu är bara frågan hur kommer det vara med tre hästar!?
Mina stjärnor träffas för första gången:)

Ikväll har jag bestämt dejt med John Blund vid halv 10 så jag ska orka på jobb imorgon. Kanske sova bort förkylningen lite!? Och sen är det fredagsfika,alltid en orsak att åka på jobb på fredagar;)

Godis

Har gjort eget godis åt hästarna ikväll :) Får se om dom tycker de! De håller på att svalna nu så ska sen snart gå ut och se om de får godkänt.

Inte riktigt som dessa men liknande:)

14.12.2011

Tänkte ta en lugn hemma kväll och vila upp mig! Så blev det inte ikväll, tar det imorgon istället :)
Nu ska jag på bröllop!

13.12.11

Herrejisses vad förkyld man kan bli. Tips på bra kurer mottages gärna!!!
Men vi fick födelsedags fika på jobbet idag så gick bra att jobba.
Nu ska jag försöka blir av med denhär förbaskade förkylningen!

Lotto

Har nu hittat en vagn jag vill ha till min ena fyrbenta pärla :) Bara att vinna på lotto nu då så jag har råd med den sen!

Snörvel

Tror jag har snor i hela huvudet, känns så! Vaknade inatt av att hela munnen var torr.... Är så täppt i näsan. Jaja nog om de!
Har varit en hyfsat lugn dag på jobbet idag, tänk om de skulle vara såhär alla dagar!?!? :)
Min lillebror är ialla fall snäll, kör mig till och från jobbet = privatchaufför, så är det när man är djursjukvårdare ;)
Kanske dags att baka peparkaksdeg!? Hos oss måste vi alltid baka ett par satser deg innan det blir pepparkakor, har nog råttor i kylskåpet.... För vare gång man ska dit och smaka bara lite lite har det minska massor sen sist!

Huomenna

Imorgon är det måndag igen och ny härlig arbetsvecka :) Helgen har varit riktigt lugn för att få bort denhär förbaskade förkylningen.
Idag har båda mina hästar varit superduktiga och gått omkring med pressening på ryggen :) Sen blev de pyssel med alla hästgrejor mm innan de blev mörkt.
Livet kan få snabba vändningar ibland, får se hur det här ska sluta:)
Bild från en härlig sommarkväll sommaren 2011

Tada

Tindra har massor med man och svans, nu vet jag var det kommer ifrån! Här är en bild på en mycket stilig man, Tindras pappa! :)
Odar 1859
Hittar ingen bild på enbart Tindra på denhär datorn så denna får duga!

10.12.2011

Igår blev de lägg dax åtta! Var så himlans trött och förkyld. Så i morrse när jag vaknade efter 14h sömn kände jag mig lite bättre:) Dock har jag inte fått mycket gjort idag.... Varit på promenad med hästarna och sen fixat lite med höet.
Klockan är kvar över fyra och det är mörkt ute :( Snart så vänder det igen :)

Julbord

Har varit till Soltuna med jobbet och ätit julbord, supergott! Så nu ligger jag i soffan och jäser kommer inte behöva äta på en vecka nu! Får se hur vi rullar fram imorgon:)
Igår kväll var det träning som gällde. efter de hem och tvätta upp hästarnas krubbor och vatten balja innan dom fick mat, i hönätet blev det ikväll.
Himlans fint månsken ikväll så jag tänkte jag skulle ta en ridtur men har så himlans ont i halsen, kan knappt prata eller svälja....
Nu blir det sova så jag kanske orkar på jobb imorgon!

6.12.2011

Självstendighets ledigt idag :) Har ridit båda hästar idag, imorgon tar vi nya tag!
Varit ut i byn på middag och nu kollar vi på balen:)

Tjohooo

Jobb en dag, ledig en, jobba fyra, ledig två=Helt ok vecka:)
Blev en kvällspromenix med Milton, Toppur och Tindra. Gick över förväntan att ha alla tre fast i koppel/grimmsakaft och framförallt hålla reda på dem:) Pysslade lite med dem när vi kom tillbaks och sen fick de gå tillbaks i hagen.
Milton lyckades riva upp ett sår på örat så han var lite blodig. Så när vi kom in hamnade han i duschen, passade på att tvätta hela han och sen fixade jag frillan på honom:) Så nu är han friserad inför julen!
Oooo, nu blev jag serverad glögg här:)
Tjao!

Kalas

Helgen har gått i kalas tecken igår var det 5års kalas och idag har det varit kalas för lite äldre släktingar:) I morrse blev det en ridtur med lillebror:) Fint väder och hepporna var pigga, riktigt härlig ridtur:)
Har nu fått Toppur saker putsade på ca en halv timme:) Det är annat de än att putsa Tindras sele, den tar några timmar men sen blir de snyggt! Imorgon måste den putsas också så den blir julfin:)

3.12.11

Sovmorgon idag:)
Efter frukost red jag Tindra med blandat resultat... Nya tag imorgon:) Sen red jag Toppur en super kortis innan tåget mot stan gick.
Nu är vi hemma igen och slöar på soffan:)

Himlans tråkigt

Det är mörkt när jag åker på jobb och mörkt när jag kommer hem... Tråkigt men sanrt svänger det igen:)
Har haft en bajs dag på jobbet och då menar jag bajs! Fy fasen vad katt skit kan lukta illa! Har lukten kvar i näsan ännu. I övrigt har det varit en kul dag på jobbet, det är ju fredag och då är det alltid fredagsfika :)
Men nu är jag helt slut. Ligger bara på soffan o jäser, och så kommer resten av kvällen att se ut också!
Nu vill jag ha sommar o sol!
Snart är de sommar o sol igen:)


Dubbelt

Idag blev det jobb x2 :) Kul att åka från små djuren till de stora! Kom hem och åt och senare blev det mata heppor. Igår longerade jag båda hästar vilket gick superbra trots att J höll på att byta däck på bilarna som var nära. Jobbade sen båda ifrån marken och med Toppur gick det bra men med Tindra gick det inte jättebra, hon förstod inte rikigt vad jag ville men försökte.

24 dagar kvar till julafton nu :) Spännande och se vad tomten har med sig i år! Hoppas på en fin vagn till Tindra!

RSS 2.0