Skon på igen

Blev lunch på Wirrans idag:) Eftermiddagen vir rikitgt lugn så han fixa lite som annars inte hinns med. K köpte pizza med sig hem så nu har vi alla ätit pizza till middag:)
kom just in efter att hovslagaren varit här och satt på Tindra skon! Så imorgon ska vi tolka om jag inte behöver jobba jätte länge!

Glad tjej idag

Allt har löpt på bra på jobbet idag. Så jag han fixa städningen så jag slipper åka dit tidigt imorgon bitti:) Ringt hovslagaren idag och han kommer imorgon :) Skönt när han kan komma snabbt när hon tappat en sko! Så ingen träning för mig imorgon. Får ta och träna hemma istället!
Idag blir det läggdags tidigt, vet inte vad det är som är på gång men hoppas på att kunna sova bort tröttheten och inte vakna inatt av magsjuka eller feber!!!

Inte lätt

Kör automat växlad bil nu och de är ju riktigt fint:) Idag skulle jag köra mammas bil som inte är automat, jag tryckte på bromsen och startade vilket resulterade i att bilen hoppade fram när de var växel i. att de fanns en tredje pedal där tänkte jag inte ens på. Så kan det gå, tänk så snabbt man bil van vid att inte behöva koppla!
Annars så har min prinssesa tappat en sko så nu väntar vi på att en ny ska på! Blev iaf en promenad idag när det var så vackert väder:) Och backarna här tar nog på att gå upp och ner för, när vi går hemifrån är dom både lite på tå och vill gå supersnabbt, när vi börjar komma hemåt igen är de riktigt lungt och behagligt tempo på båda två:) Fint med backträning, kommer sakna alla backar här när vi åker till mamma!!
Har varit på kalas till kusinerna idag och nu sitter jag o väntar på att middagen skall bli klar! :) 
Nu räcker det med snö o kallt, vill ha sommar, sol och ut på sjön :)

Barbacka

Idag har jag gjort nåt jag aldrig gjort förut! Ridit helt barbacka på Toppur i grimma med grimskaft :) Och de gick superbra, han lyssnar så bra när det är bara vi två och han inte har någon annan att hålla koll på. Ingen hjälm hade jag heller, men en tjock mössa! Var inte tänkt att jag skulle  rida men blev så sugen på det när vi var ute och gick!

Sällskap

Alltid mysigt med sällskap, inatt hoppade ena katten upp i sängen och la sig bredvid min kudde. Nu har hon krypit lite längre ner. Men inte en chans att hon skulle gå upp på lääänge ännu. Är det inte Milton som trängs i sängen så är det Pyret!
Idag ska båda hästar ridas. Tindra har fått en liten paus från körningen nu när vi är hos pappa, skulle var kul att köra med kälken här nu:) Eller varför inte släde? 
Har spanat in en fin vagn nu åt oss, får se vad det blir!?


Från körkursen i höstas. Här tränar vi på backning:)

27.01.2012

Imorrse kom jag på att det är underbart när höet är färdigt packat! Bara att slänga ut åt hästarna. speciellt när det är lite bråttom som de blev i dag innan jag åkte på jobb.
Blev en sväng till simhallen ikväll för att ta några simtag! Och direkt efter jobbet gick jag en promenad med hästarna och vi klättrade, undrar nog om jag eller hästarna var tröttast när vi kom hem!?

Imorgon är det fredag

Jag har tyckt att veckorna har gått ganska segt. I måndags sa en kollega att det är måndag och så är det fredag och den här veckan känns det som de, fredag, redan imorgon!? Skönt med helg igen:)
Har klättrat en hel del med hepporna! Får se hur länge vi stannar här hos pappa, börjar småning om bli dags att flytta till mamma igen! Det är ju skönt att vara här när boxarna finns, backarna att klättra i 100m från hagen mm. Men när vi kommer till mamma skall vi ut och åka kälke med Tindrisen :) En släde skulle inte vara så tokigt att ha heller :)
Nu är det dags att plugga lite!

Vilka minnen

Brorsan bad om att få kolla på lite bilder ifrån hösten. Jisses vad han skratta o hade roligt åt dom:) Måste nog småle fortfarande när jag kollar på dom! Det är tur att vi har kamera och även en sån man kan filma med, filmarna är ju roligast!
Bilden säger sitt!! Inte många kvällar som vi är här som inte renskötarpälsen kommer fram!

23.1.2012

Var riktigt länge sen jag var så trött på morgonen som jag var idag! Släpade mig upp och åt lite musli innan jag gick för att ge hästarna mat innan jag åkte mot jobbet.
Nu är jag hemma och har hunnit med lite klätterträning med hästarna i en backe här hos pappa. Efter de fick dom foder i boxarna innan dom fick gå ut igen.
Idag är det dags att ta tag i lite plugg men innan de ska jag äta upp lite tårtrester från igår :) Och imorgon börjar nya nyttiga livet, ska o träna efter jobbet!

Kalas

Grattis till lillebror som har blivit ett år äldre idag! Har haft kalas för honom här hemma och även mitt släktkalas eftersom det inte har hunnits med. Så nu har vi proppat i oss kakor och tårta. Snart åker vi till pappa igen och ska äta mera tårta:)
Blev en lugn kväll igår, kollade på gladiatorerna!

Snö,snö och snö

Kom lite mera snö inatt så nu är det snö på träden, ett tag iaf! Riktigt härligt väder har det varit idag också:)
En promenad på isen med mamma och Milton men ganska snabbt bestämde vi oss för att vänd eftersom det var en del vatten på isen.
In och äta mammas supergoda plättar och sen åkte jag iväg till Godby och handla. Nu Kom jag just in efter en ridtur på Toppur:) Pappa var med och gick med Tindra, jises vilken engergi hon har!!! Bocka och hade sig när pappa gick med henne:) Min "lilla" bushäst!
Ikväll väntar jag besök och så ska vi kolla på gladiatorerna.

Badminton och simning

Har nu krypit ner under täcket i min säng hos mamma. Och jag gillar mitt duntäcke jag har här massor, märker nu hur mycket jag saknat de när jag är hos pappsen, fast där har jag större säng. Man kan ju inte ha allt bra på ett ställe.
Ikväll spelade vi badminton o simmade efter de, riktigt kul att spela badminton! Efter de hem och ner i soffan och äta lite popcorn, har man tränat får man ju äta lite gott;)

Träna

Vilken vecka det varit, ganska så lugn och skön:) Och speciellt idag riktigt lugnt! Nästa vecka får vi väl jobba dubbelt upp istället!?
Ikväll blir det träning igen:) Härligt att börja helgen så! Så kanske jag orkar träna lite i helgen också!?
Nu upp och packa höpåsar innan det bär av!

19.1.2012

Efter jobbet idag blev via Mattssons och hem och laga middag.Har varit till Mattssons 3 av 4 dagar denna vecka, dags att börja planera bättre!? Efter middagen åkte jag och AK till Jullan, fick en trevlig kväll och saker och ting utredda :P
Nu blir det sova för att orka med morgondagen, efter jobbet få vi se vad som händer!?! :)

56 miljoner- ja tack

Idag var det meningen att jag skulle laga mat, eller de gjorde jag också men bara åt mig. P o K skulle iväg till stan och lillerorsan kan inte äta, han har suttit i tandis stolen. Så jag fixade ihopa tacos åt mig, gott var de! Morgondagens lunch också:)
En sak jag kom att tänak på idag var att jag kan nog inte ha bättre jobb än jag har! Man vet aldrig när man kommer på morgonen vad som kommer hända under dagen, de är nog för att det är så varierande som gör att de är kul:) Och att jag har så bra kollergor som jag har gör det inte sämre heller:)
Hörde på radion här om dagen att det var någon som vunnit 56 miljoner vad de nu var för valuta spelar nog ingen större roll, mycket pengar är de! Tänk om jag skulle vinna 56 miljoner eurosar, man skulle inte behöva jobba mycket mera då! :) Och då skulle jag kunna köpa bilen jag vill ha:)
Nu ska jag gå upp till hästarna och se om dom vill komma in!?:)

Tisdag 17.1

Även idag blev det en lång dag halv 8 var jag hemma idag :) Var till stora djuren efter jobbet innan jag åkte hem.
När jag kommer hem är ingen hemma, skönt att vara hemma ensam ibland, så man får göra hur man vill :) Ingen som säger att man inte får äta framför tv:n, får kollar på vad jag vill mm. Kissorna håller mig lite sällskap eller ja dom ligger och sover.

Lång dag

Idag blev det en ganska lång dag på jobbet, 12 timmar. Hade personalmöte efter jobbet med middag o grejer, gott var de!
Och nu snöar det igen, kanske vi snart kan åka släde med min stora heppa!? Kul skulle det vara att få testa köra med släde! Får se om jag får tag i en innan all snö försvinner!?
Imorgon efter jobbet är det dags för lite mera jobb. Få hoppas jag får komma hem lite tidigare än jag gjorde idag!

15.1.2012

Premiär gått på isen för i år, ett helt varv runt holmen utanför här hos mamma:)
Är hit och hälsar på lite och gosar med Milton, diskuterat planer för sommaren mm :) Snart åker vi så jag kan pyssla med T:na :)
Slänger upp en bild från förra helgen då vi var upp till Lusthuset en sväng:)

14.1.2012

Vad snabbt veckan gick! Men vädret är ju inget vidare. Glas halt och så snöar de på... Mina heppor står fint i hagen nu när vi inte slipper nånstans.... Imorgon ska vi fixa en väg i skogen så vi kommer iväg sväng:)

Medans andra skottar snö ute har jag gkort de i garaget idag... Det har dragit in en del men nu är det fixat! Boxarna börjar bli redo för att få besök av mina heppor:)

Har hittat mitt nya fredags nöje också, träna och efter de simma en stund! Efter de åkte vi hem och kände att vi var värda lite chips:)


Torsdag 12.1.2012

Glas halt på vägen = kommer ingenstans med hästarna.... Dom får en liten vila medans det är såhär halt. Som tur är är det inte halt i hagen och som tur är så är det en rätt stor hage dom har här också så dom kan knalla omkring. Så hoppas verkligen +graderna håller i sig nu så allt försvinner så vi kan fortsätta klättra. Till pappa är det två backar sista biten så blir klätterträning varje gång vi ska ut:)

Idag blev det lunch på Stallhagen med några kollergor. Det var riktigt god mat där, som vanligt!


Glad tjej

Idag när jag satte mig i bilen för att åka hem från jobbet var det fortfarande lite ljust, behövde inte ens helljusen på bilen! Så snart är det ljust på kvällarna igen:)
Glashalt på vår lilla väg idag så hoppas att de är varmt imorgon med så de smälter bort!

Bara att konstatera

Att det är mycket skönare med sovmorgon! Bara man kommer till jobbet så går det bra:)
Vilken dag det varit idag, fullt upp kan man lungt kalla de! På dagen blev det smådjuren och på kvällen stora djuren:) Och när jag kom hem gosa med mina egna busar!
Heppisarna får vila idag! Dom är riktigt nöjda att vara här då pappa är hemma på dagarna så dom får lunch på dagrana:)
hagen är så fin nu, ingen lera. Får se hur den ser ut imorgon då dom lovar varmare nu....
Om ett tag är det dags att kanske sova lite så jag orkar jobba litegranna imorgon med!? Ni vet de att innan 12 sover man som bäst, så kanske jag hinner sova en stund innan 12 idag?

9.1.2012

Så har jag också jobbat första dagen dethär året! Det var kul att vara tillbaks på jobbet dock skulle jag inte ha något emot att vara ledig nån vecka nu och då:) Skulle jag ha ett träd där det växer pengar på skulle det kanske gå?!! Men jag gillar mitt jobb och får ju vara ledig på helgerna :)
Kom just in efter en promenad i månskenet med hästarna, härligt! Fint är det att vara hos pappa också så de alltid får klätterträning så fort vi ska härifrån:) Så efter dessa veckor kommer vi alla tre ha lite mer muskler, får vi hoppas på:)
Skulle inte vara helt fel att åka offpist i 1meter lössnö i Alperna :)

Sista dagen ledigt

Började dagen med en härlig ridtur i det fina vädret. Red Tindra först hon tyckte de var så spännande med en ny väg, det fanns massor att titta på! Hon gick snällt förbi allt! När vi svängde hoppade jag upp på Toppur istället. Passade riktígt bra då han var uppvärmd och jobbar på mycket bättre då han är ordentligt uppvärmd :)

Efter ridningen sprang jag in och värmde mina tår som nästan frusit fast i skorna! Eftermiddagen spenderades i soffan och kolla på skidåkning.

När jag tinat upp gick jag ut igen och fixade hagen ordentligt, så nu kommer den hålla lääänge:)

Eftersom syskonen Brenner blev ensama hemma ikväll fick dom laga mat själva eller en av dom, den andra fick duka av istället!

Pappsen började prata om avfrostning av frysen nu när det är kallare, så vi tänkte att vi kan hjälpa till och plocka ut:) Så tog fram lite glass åt oss:) Hittade lite chokladsås i kylen så kollade jag utgångsdatumet det var ett tag sen.... Jag tröck ut lite och den såg inte ut att ha något fel så jag måste ju smaka, smakade helt normalt!
Undrar igentligen vad dom stoppar i såserna på tub så dom håller hur länge som helst!? Bara att inse att produkter inte alltid är dåliga då bäst före datumet är passerat!


Nu vill jag åka och skida, alperna skulle inte vara helt fel :)

Jag o lillebror i alperna, Cervinia för 3 år sen :)


Idag är min sista lediga dag, så imorgon är det bara att knalla på jobb igen! Lite kul ska det ändå bli att komma tillbaks i vardagslivet! Men sovmorgon alla dagar kommer att vara saknade!

Vilken dag

Hade en riktigt kul kväll :) 
Och till min förskräckelse var det snö idag när jag vaknade, jag som har börjat vänta på våren! Och framför allt sommaren väntar jag på!
Igår var jag och brorsan och hämtade hö, så nu har han fått en guldstjärna i kanten:) 
Jag tyckte att det kändes lite onödigt att sätta på broddarna på Tindra när hon skoddes förra veckan men nu ångrar jag det inte!
Idag när jag fått i mig lite pizza och alla åkt hem tog jag Toppur med på en ridtur, riktigt duktig var han! :) Tindra tyckte inte det var lika kul att vara ensam i hagen....
Hagen är nu mera fixad så imorgon blir den helt klar så den håller heeela vintern :)
Nu hoppas jag på att snön är borta när jag vaknar imorgon:) De får gärna vara lite kallt men inte snö!

Junibacken

Nu har hästarna och jag flyttat till pappsen för ett tag :) Dom gillar det skarpt eftersom det finns lite gräs att skrapa fram! Tänkte köra hit dom med det var ju sååå fint väder idag så vi bestämde oss för att rida hit dom ist! Bra val, så fick dom lite motion samtidigt.

Var riktigt länge sen jag bodde här sist! Skönt är det att vara här så har jag närmare på jobb, kan sova liiite längre :P Kan vara mycket värt på måndag!!!
Nu ska jag krypa ner i sängen och mysa med Milton:)

4.1.2012

Har varit en super trevlig eftermiddag med en liten del av släkten, bad och god mat!
Har börjat få en tokig vana nu, att vara uppe sent på kvällarna o sova länge på morgonen, skönt! Hur ska det gå när jag ska börja jobba igen!? Kan tänka mig att det blir segt på morgonen....
Jaja, det är ju kul jobb jag har:)

Tråkigt väder

Regn, regn och regn. Så tråkigt och geggigt blir det! Har varit på promenad med alla mina guldkorn idag, blev lite blött men det finns bara dåliga kläder;)
Jag har ju lite problem att hitta grimmor till Tindra eftersom hon har stort huvud, så full är precis för små åt henne och x-full brukar vara lagom. Dock har vi en grimma som är xfull och som nästan är för stor! Konstigt dethär med att olika märken har olika storlekar, alla borde ha samma så man vet att det passar!
Imorgon blir det att fixa ny hage åt hepporna så får vi hoppas på att de inte regnar så mycket att de trampar sönder den så snabbt!
Nu ska vi packa ihop oss och åka in mot stora staden för en trevlig eftermiddag/kväll:)
Våra grisar som vi hade ett år skulle gillat leran!

3.1.2012

2012 är inlett och det har börjat bra :) Nyåret var superbra, god mat, god dricka och ett super trevligt gäng var vi! Fina fyrverkerier fick vi se både stora och små!
Hemma från firandet var vi sent på nyårsdagen, vi har spelat ett riktigt kul spel, Rappakalja bild!
På måndagen var det skit väder så blev en sväng via jobbet för att kolla Miltons öga och sen till pappsen innan jag åkte hem o åt och sen bar det av på äventyr till Lemland!
Åter idag har hästarna gömt sig när jag skulle hämta dom så jag fick gå ett par varv i hagen innan jag fick syn på dem. Alla kusinbarnen har varit här idag och vi har åkt vagn med Tindra, ridit, grillat korv mm.
Och jag kan ju bara säga att allt gott som hör julen till har satt sina spår! Så nu är det träning som gäller! Eller från och med måndag när jag är tillbaks i dom vanliga rullorna ;)

RSS 2.0