30.09.2010

Första tentan avklarad och godkändJ Var en praktisk aseptik och rätt så enkel! Tur att man lärde sig instrumenten på Jälla!

Så var denna klinik vecka över för denhär gången. Var i op idag och kom in en akut samojed som hade något främmande i magen, visade sig vara en strumpa. Lite illa luktade de när vet. öppnade tarmen. Efter de kom det in en stor hund till (jag vet inte hur man stavar de, men en galopphund iaf) som kulorna inte hade trillat ner på som dom opererades ut.

Blev klara först lite innan fem, så det var full fart till lägenheten och packa det sista innan jag åkte till bussen. Hade tur och fick skjuts till bussen. Och nu sitter jag på båten och bara väntar på att vi ska vara framme!


29.09.2010

tog lite sovmorgon och sen gick jag till skolan för att hantera lite djur. Efter lunch var det dags för kliniken igen o jag var på polin igen. Idag har det varit kloklipp, knöl koll, kanin kastrering och tonsill op.
Till lägenheten och äta/ plugga lite innan det bar av ner till agrimarket på hästkväll, hittade lite:)
Nu blir det sova, har en låååång dag framför mig. 

På fredag ska jag o Julia på resa till Uppis:) Och så får jag äntligen träffa världens bästa pojkvän:) 

Natti, natti!


Klinikvecka

Denna vecka har min grupp klinikvecka:) Var i receptionen igår och det var bara en finskspråkig som ringde:) Idag var jag på polikliniken och det har kommit in bla hund för öronputs, bitsår på en hund och tandstensputs så det har funnits att göra. Efter de blev det en sväng till s-market efter de pratade jag med min älskling en stund:)

Helgen försvann alldeles för snabbt! Red båda mina hästar i helgen på åkern vilket stora T nog gillade lite medans lilla T tyckte det var tråkigt. Blev även ett besök på hundutställningen och nu vet jag vad det är för hund jag ska skaffa, en spansk vattenhund:)

Jo just de, idag har vi dissekerat kanin, råtta och tupp, intressant med inte lika intressant lukt.....
Kaninen

23.9.2010

Redan torsdag!? De veckorna går jätte snabbt nu! Det har varit fullt upp nu med arbeten och grejer som skall lämnas in. Så jag har att göra på eftermiddagarna iaf.

Igår var de dressyr tävlingar i ridhuset så kollade på dom tills jag började frysa massor, gick tillbaks till lägenheten och pluggade vidare tills det var helt kaos i huvudet. Nya tag idag och fortsätta:)
Har även hunnit med med en promenad med Russel igår:)
Idag är de bara att fortsätta med vår portfolie och hoppas att de går lättare idag!

Nu äta lite innan vi ska till klassrummet en sväng.


Över för denna gång

Skördefesten är över för i år. Vädret var ju för det mesta bra, kom en ordentlig hagel skur på lördag kväll. Alla sprang under tak men jag o Carro fick stå ute med hästarna och det tog inte länge innan vi var genom blöta.

När jag kom av båten i onsdags natt stod min älskling där och väntade på mig:) Vi for hem och sov för att orka upp på torsdagen för att baka och fixa inför helgen. Vi bakade massor, de räckte bra under fredagen. Så på fredags kvällen bakade vi mera men det mesta tog slut. Sålde slut på allt mitt godis på marknaden på söndagen. 
På lördagskvällen bar det av ut till skogen i norra finström, trevligt var de. Vissa var mer på lyran än andra:P Blev ganska tidig hemfärd eftersom jag skulle upp och jobba på söndagen.


Igår kväll var jag riktigt trött efter att ha kört hem cerium o Gladur. Åt lite kvällsmat med mamma o bror och pratade lite om helgen innan jag gick och la mig för ett par timmars sömn. Inte kul att stiga upp mitt i natten för att köra lååångt ut till lågnäs. Och det var på håret att jag han med båten i natt:P behövde iaf inte vänta så länge i hamnen:)
När jag kom ombord gick jag till vilstolarna och tänkte så skönt att få sova i en sådan men inte de, det var jätte obekvämt så jag la mig på golvet iaf.
Tog mig en morgonpromenad ifrån hamnen till busstationen, skönt var de att inte behöva stressa. Somnade ganska snabbt på bussen, vaknade igen en stund innan jag var framme. Det var den kallaste buss jag åkt iaf! Gick en rask promenad från bussen till skolan. När jag kommer hit är de i datasalen och har avfallshantering och som vanligt står läraren och läser av. Kul föreläsning.
Eftermiddagen var det tänkt att göra näringsportfolien men orkade inte riktigt med den idag, nya tag imorgon!

Har ikväll varit till butiken och sen gjort middag. Nu har jag krypit under täcket och ska så snart vila mina ögon tills imorgon bitti.




15.09.2010

Sitter ännu en gång på väg hem. Börjar redan tröttna på att åka Isabella/Amorella. Men jaja de ska nog gå i 1,5 år. Helgen var det fullt program hämtade hem det sista höet så nu är allt hemma inför vintern.
Var ut och red, och Tindra visade sidor hon aldrig visat förut:P lite kul var de, hon som har varit så lugn. Hon var snäll igen efter att fått travat och galopperat lite. Och Toppur var snäll som ett lamm som vanligt:)
Åkte tillbaks på söndag på dagen eftersom mamma inte hade så stor lust att skjutsa mig till färjan halv 4 på morgonen. Skönt med sovmorgon i måndags iaf!
Måndagen var rätt så tråkig, först föreläsning där läraren satt och läste precis vad som stod i våra papper och eftermiddagen bestod av repetition av vad jag lärt mig på Jälla ang hantering av djur.
Tisdagen var även repetition. Men idag morgon var de turbo föreläsning igen anatomi/fysiologi, läraren är bra men de går riktigt snabbt fram!
Har spenderat eftermiddagen i Åbo, dock utan att köpa något åt mig själv! Åt och sen promenerade jag ner till hamnen och nu sitter jag på båten.
Inatt är det min älskling som kommer och hämtar mig! Dessutom har han köpt en dator åt mig:) Som jag nog förr eller senare kommer att få betala för själv:P
I helgen är det skördefest för hela slanten!
Nu ska jag se om jag kanske får lite mera skrivet på näringsläran

Äntligen

är jag på väg hem:)
veckan har gått snabbt och de har hänt nåt nästan varje kväll, har jag inte varit ut o sprungit har de varit hopp träning att titta på eller iväg o handla.
På kliniken har jag gett injektioner till djuren, röntgat höftleder eller underkäke på katt och en hel del annat! Ser framemot nästa klinik vecka.
Var ett tag sen jag var hem nu så den här helgen blir väl fullspäckad.
Idag hade vi föreläsning fram till halv 12. Så vid 12 började jag åka in mot Åbo för att shoppa lite:) Hittade inte allt jag ville. Men de kommer flera chanser att stanna till i Åbo under hösten:)
Var klar ganska tidigt så blev ett par timmar jag fick sitta och bara vänta. Passade då på att slå en pling till min underbara pojkvän som låg och sov.
Kollade även igenom gamla filmer på datorn som filmats när jag varit med mina härliga vänner, och ojoj vad kul vi har haft genom åren och mera ska det bli!
Catrin jag måste bara visa dig en film jag hittade på dig XD roligt värre!
Nu vill jag vara framme!!
Är ett bra tag kvar....

Klinik vecka

I helgen var jag till min underbara Johan och hälsade på:) Dock blev den en ganska lååång resa tillbaks till skoan men de var de lätt värt!!! Så de blev silja till åbo och ojoj vad mycket ryssar de va med ombord! Sov nästan hela resan i en hytt för mig själv.
Väl i Åbo var de 2 timmar innan bussen skull gå ut i ödemarken. Kom nu hit iaf. Och fick rusa in med väskan på rummet och så vidare på lektion.
Den här veckan har jag klinik arbete på eftermiddagarna:) Riktigt kul är de, vi får göra all en djursjuksköterska får göra ex. ge injektioner, assistera vid operation o undersökningar mm.
Var på polikliniken igår och de var kul fick göra en hel del.
Idag hade vi djurskötsel på föriddagen men fick avbryta tidigare för att gå och hjälpa till att flytta fåren:) Kul skola:P
I eftermiddag var det klinik igen och idag var jag på op. Det var bara en katt ohe så hjälpte till på polikliniken med bla klippa klor på hund o kanin.
Dagen gick snabbt och lärde mig idag att räkna leukosyterna i mikroskåp:P
De går så snabbt nu så det känns som att tentorna bara springer emot en nu.
Skulle gå och tvätta idag men när jag kommer dit inser jag att jag nog inte ska tvätta. De ligger massor med vatten i maskinen, vilket det tydligen ska. Sen förstod jag noll av de, så bokade en annan tills imorgon :P
Nu ska jag gå och se om jag hittar något att äta.

2.9.2010

Imorgon är det fredag, vilket betyder helg och jag får träffa mig underbara pojkvän igen:)
Dagen har gått fort. Aseptik stod på morgonens schema och plötsligt var det lunch. I eftermiddag har vi hållit på med avfall, kollat upp lite symboler mm.
Gick och vilade en stund innan jag lagade en super middag, bacon o makaroner:P
Ikväll har vi varit på promenad till ridskolan här på ön, blir såååå sugen att rida när man går där bland alla hästar!
Imorgon är det föreläsning hela dagen igen. Hoppas även våra böcker kommer!
En kul grej, vi ska läsa ur Brittas smådjursbok:)

1.9.2010

Förmiddagens föreläsning över. Intressant var de men lite knepigt.
Nu är de näringslära och vi ska göra en portfolie. Har kommit igång men nu är de lite stop....
Igår blev de en jogging tur ner till det "stora" centrum som finns här:P Fixade med busskort och så via butiken o köpte lite choklad. De har blivit mitt beroende sen jag började här, inte bra inte bra. När man inte har något att gör här på kvällarna så äter man ist och då oftast lite choklad.
Pratade med min älskling igår:) Och senare även med Catrin som var hos sin P där Johan också va. Kul att någon har roligt på kvällarna iaf:) Sku villa gå i Uppsala nu när alla andra sökt sig dit också. Men det är som de är och tur att jag inte behöver vara här så himla lääänge.
Nu ska jag äta innan jag tar tag i mina studier igen.

RSS 2.0