Vad har hänt idag då?

Det är ju fredag vilket inte bara betyder att man får åka hem utan också att man slipper mötas av bacon lukt när man kommer ut från sitt rum på morgnarna!!! I morrse hade vi stor vedring efter hon stekt bacon vilket resulterade i att en klasskompis känt lukten en bra bit ifrån vår lägenhet. Så nu vet iaf hon vad vi får utstå varje morgon!
Man känner sig lite, eller ganska mycket flottig sen! Och allt luktar ju bacon! Så innan jag tar hem allt får jag väl autoklavera de om Cessi skull få bestämma;)
Så, nu har jag fått klaga lite över de!
Började dagen med mikrobiologi och efter de blev det per.op vård. Kul nu när man börjar höra hjärtat hyfsat när vi tränar:) Men det är väl så att övning ger färdighet!
Jag satt länge på mitt rum och fixade o donade innan jag åkte mot Åbo. När jag närmade mig såg jag en butik som jag länge undrat vad det fanns i. Eftersom jag hade gott om tid svängde jag in och vips, dit for över 30€. Blev lite behövliga saker och lite ätbart:) Åkte sedan vidare till ett köpcentrum där jag inte heller egentligen skulle ha något men där gick de också en hel del slantar.
Åkte sedan och tankade, men då började jag fundera vad dom sa i klassen idag. Vad var 95 E10? Kan tankas i bilar som tål 10% etanol eller vad det nu stod. Jag hade ju inte en blekaste aning om vad som gick i min så jag satte 98 för att vara på den säkra sidan. Har efter tankningen pratat med bror så nu vet jag i vilka av bilarna vi har hemma man skall sätta vad. Gäller bara att komma ihåg vad till vilka bilar nu :)
Wiiieee, nu är vi snart framme!

Hittade :)

Jag var säker på att jag hade glass kvar i frysen sen innan jullovet. När jag kollade i tisdags hittade jag ingenting :( Jag var ju säker på att de fanns en bit kvar! Så idag tänkte jag att jag måste gräva lite till i frysen och då hittade jag en lite liten bit :)
Såhär kul är livet på internatet här... Tur att jag bara har 3 veckor kvar att bo här innan praktiken sparkar igång!

Vad jag har lyckts med idag

- Fått hematom (stuckit igenom blodkärlet) 3 gånger då jag skulle lägga kanyl på katt
- klippt i pulpan på tre hundar som kom in för kloklipp
- Inte klippt i pulpan på en valp :)
Så hoppas på en bättre dag imorgon! De var ju förstås inte det ända jag gjorde på kliniken idag gav lite injektioner, plockat fram inför op mm.
Och nu sitter jag här igen och har inget att göra på kvällarna, förutom plugga då. som tur är så blir det jobb nästa vecka och sen är det bara 3 veckor kvar här innan praktiken :D
Testade att dra andra saker än bara pulkan efter Tindra i helgen. Hon brydde sig inte alls fast det lät massor när pallen skrapade mot gruset, världens duktigast tjej:)

Första inlägget 2011

Jullovet gick alldeles för snabbt! Då har jag varit borta från skolan en vecka mer än jag borde då jag jobbade. Har iaf hunnit med massor det här lovet:)

I mellandagarna åkte jag och Johan iväg till Teneriffa:) Och vi skulle verkligen ha köpt en enkelbiljett! Det var en riktigt bra semester dels för att den var med världens bästa Johan och så hade vi riktigt bra väder hela veckan och varmt! Vi spenderade många timmar på stranden. Besökte djurparken där vi bla kollade på späckhuggar show och de var lite häftigt, dom är faktiskt mega stora i verkligheten! :P Var även och kollade på show med delfiner, sjölejon och fåglar. När vi kollat på alla gick vi och kollade på alla andra djur. På eftermiddagen blev det stranden. Nyårsafton spenderade vi på Europas största utomhus vatten park. Det var riktigt kul och de kändes i magen på flera av åken men roligt var de :D Åt ute alla kvällar ibland riktigt billigt. Han även med att gå och kolla lite i affärerna. På stranden var de röd flagg alla dagar förutom sista dagen. Men vi simmade ju förstås ändå och de var kanske lite farligt med roligt var de och ännu roligare blev det när jag lärde mig dyka under vågorna då dom blev för stora:)
Till Teneriffa och Puerto de la cruz kan jag verkligen rekommendera att åka! Och åka till djurparken men också till vatten parken på andra sidan ön och för att de var en mysig liten stad.
Det var inte kul att landa i ett snöigt sverige och dessutom snöade de.
Efter lite väntande med båten kom jag äntligen fram till Åland. Har dom här sista dagarna av lovet varit mest med hästarna och både ridit och kört. Har kört Tindra och man märker att hon tycker det är mycket roligare att dra än att bli riden. Så hon har dragit det ena och det andra. Tolka har vi också gjort, skulle nog vara roligare om det var mindre snö på åkrarna. Men iaf så kommer det hem en vagn till helgen så då ska hon få dra på riktigt:) Får se vad Toppur säger om den. När vi tolkar springer han lös och då oftast springer han i pulk spåret och snusar den som sitter i pulkan i nacken :) Så hoppas han kommer lika frivilligt bakom vagnen:)
Nu sitter jag på Isabella skakar fram genom isen. Kan ju säga att jag inte saknat att åka. Kul sak de bli att få träffa klassisarna iaf:) Och så har min grupp klinik på eftermiddagarna. Kommer bli ett mycket lugnare tempo än jag är vann vid nu, så man kanske hinner tänka lite ibland också:P
wiee bara ett par timmar kvar innan jag anländer Turkuu.

RSS 2.0