Vilken lördag

Strålande sol o varmt ute:) Förståss vaknade jag ju jätte tidigt bara för att jag är ledig men somnade om efter en stund o sov till 11.efter vi alla ätit selade jag på tindra o vi åkte ut på en dryg timmes körtur:) när vi kom hem fick milton vårfrisyr. Nu är de dags att börja packa inför helgens äventyr!

Långhelg

Vilken start på långhelgen:) Rökta räkor till middag, varit o kollat på en häftig släde och sen åkt runt o snokat lite! Efter middagen blev de soffhäng ute på verandan, himlans varmt o skönt i solen!!!

Var o fick vaccin idag, och jag tycker verkligen inte om när de ska stickas på mig, även fast jag gör de hela dagarna! Så är de o de kommer nog inte gå över eftersom jag fått injektioner o tagit blodprover regelbundet i snart 10 år.
Hoppas på rikitgt fint väder i helgen nu så man kan vara ute :)


25.4

Ikväll blev det en syskon ritt :) Alltid lika kul när brorsan kommer med ut o rider, busiga hästar hade jag idag! Myggorna har minsan krypit fram ur sina hålor, för usch vad många d var kring oss idag!
Idag blev det lunch på Stallhagen, mums som vanligt!
Tjao.

Lång dag.

Blev en HEL dag på jobbet idag. Så är det ibland! Tur att jag gick en promenad med hästarna i morse:)

Har konstaterat att det är riktigt skönt med egen bil:)

Söndag

Helgen har varit bra! Men som vanligt alldeles för kort! Men nästa helg blir de lååånghelg :) Ikväll blev de jobb, kossajobb, kul! var riktigt länge sen sist nu. Hämtade på samma gång hem lite hö, sista gången för i vår! Trodde mina armar skulle lossa när jag bärit upp alla till skullen, slirigt var de också när de regnat så mycket!
Plugg har även stått på helgens schema, tur att jag har pappren från jälla!!! Hittar massor med bra info från djursjukvården! :)
Nu ska totta, imorgon väntar en lång dag!
Tjao!

Härligt

Jag var ut till hästarna för vid halv 11 och det var fortfarande lite lite ljust ute! :) Och inte så himlans kallt heller så snart är de vår på riktigt:)

Lördag

Lördag kväll o jag har tränat o pluggat, så kan de va ibland! Vi har varit o hälsat på en vovve idag så nu blir de nog en liten lurvis till senare:) Så dit gick hela förmiddagen. När vi kom hem selade jag på Tindra så blev de lite tömkörning med henne idag o till slut blev hon riktigt fin! Jobbade Toppur från marken o han viste precis vad han skulle göra:) i nu mina vänner ser jag att solen går ner i vägg.... Inte bra, vi vill ha fint väder när det är helg!

Tänk om det skulle var såhär enkelt!?

http://www.youtube.com/watch?v=L0EDobmoWEI&feature=share
www.youtube.com
www.youtube.com

Fredag 20.4

När jag satte mig i bilen o körde hem idag kände jag hur halsen började värka och hur trött jag var! Kan lungt säga att det märktes att de var fredag! Man kan ta helg och börja känna efter krämpor! Så kvällen har hittils spenderats inne med Milton vi är ensama hemma en stund:) En sockerbit har jag också tagit med droppe på (mamma har nåon mirakel medicin som man ska ta så for man känner sig lite lite sjuk o de brukar ofta hjälpa!)
Ikväll har jag skttit o ätit massa gott så imorgon blir de träna som gäller!!!

:)
Kollade på tv och dom pratade om benmärgsdontion, spännande att se hur de gick till! Fy fasen vilka stora nålar! Jag fick se nålen dom gick in o tog benmärgsprov på mig en gång innan jag sövdes o jag trodde inte de var sant, så stor den va!! Förstår sen att jag hade ont i ryggen ett par dagar efter sen!
De är nu 9 år sedan jag gjorde transplatationen! Tänk vad tiden går!
Nu till något helt annat, vi kollade på lotto på tv förra veckan och så sa vi att tänk vad kul det skulle vara om man vann! Men det går inte att vinna om man inte har har tippat eller vad de nu heter. Så igår köpte jag en lott så imorgon hoppas jag jag vinner nåt! :) Tänk om man vinner en stor summa pengar!? Vad skulle jag göra? Åka iväg o köpa nåt dyrt jag länge viljat ha kanske eller kanske spara? Ja de får vi se om det händer! Riktigt kul skulle det vara om de blir vinst på lotten :)

Snart är det helg!

Tjoho, torsdagen är snart över o bara en jobbdag kvar på veckan :)
Jag är helt slut! Och inte hjälper de att jag är uppe allt för sent på kvällarna... Fick en färdiglagad sallad av mamma i morse o de var ju snällt att hon tagit hem en sådan :) När jag kommer till jobbet blev de lite bråttom så jag slängde ner den i väskan. När jag skulle plocka upp den för att sätta den i kylen hade locket gått upp och hela min väska var full av såsen som var nån olja så ikväll blir de skrubba väska! Och allt jag har i den måste tvättas. Vad har vi lärt oss nu, jo inga mer matlådor i min väska! Värre sker har väl hänt!
Valborg närmar sig med stromsteg o Acki jo vi får nog diskutera väggen mer då:)
Ikväll blir de lite plugg o  nu ska jag gå ut till mina fyrbenta och fixa dom lite mindre pälsiga, snart är dom nog sommarfina ska ni se:)

Havregrynsgröt

Efter jobbet idag plockade grannarna upp mig så jag fick komma hem o äta innan jag skulle iväg på träning! Bara jag o bror hemma. Eftersom han inte vill laga middag så fick jag ta tag i det eftersom jag hade lite småbråttom på träning. Inget som gick snabbt fanns i kylen så de blev havrerynsgröt för syskonen Brenner till middag idag. Ner gick de o mätt är jag ännu! Så nästa gång de är bråttom blir de nog havregrynsgröt igen! Nyttigare än micropizza!!!
Efter träningen var de dags att hämta hem bilen som varit på lite service och då ingen annan var hemma så fick jag för en gångs skull parkera under taket!

God natt

Ny vecka o full fart som vanligt!
När jag kommit hem o fått i mig lite mat gick jag ut och hämtade Tindra o så åkte vi ut på en körtur. Har haft huvudvärk på em så Toppur en vilodag de räckte men en körtur på 40 min.
Nu efter lite plugg o snack med tjejerna är de dags att sova!
Godnatt!

Vägg

Igår gick solen inte ner i vägg dvs inga moln ivägen när solen går ner och de blir fint väder dagen efter. Går den ner när det är moln i horrisonten(vägg) blir det dåligt dagen efter. :) förstår ni nu flickor!? :) Annars får vi reda ut de mer vi ett senare tillfälle :)
Idag lasttränade jag Toppur och han kom in efter en stund o så fick han stå där ett tag:) Efter de var det hästbyte och Tindra o jag åkte till Alexandra för att rida med henne o Gladur. Riktigt kul nu när jag bara kan åka iväg med henne, snart lastar hon sig själv! :) Var ute minst en timme på riktigt fina vägar! Dit åker vi igen!
Nu är det slut på denna helg och läggdags imorgon börjar en ny spännande vecka!
Så här kan det se ut utanför mitt fönster på morgonen när jag vaknar:)

14.4.2012

Idag ha det inte hänt mycket, riktigt skönt med en sån dag. Annars är de alltid fullt upp. Det är jobbigt att göra ingenting så jag somnade en stund idag på em. Tror det här tråkiga vädret bidrog till att det inte hänt så mycket idag. Världens bästa mamma fixade iaf hundgaller i min bil idag :)
Satt o kollade på solnedgången ifrån soffan ikväll och den gick inte ner i vägg vilket betyder att de blir fint väder imorgon :) Så de hoppas jag verkligen på!

Helg igen

Sååå skönt med helg, en sovmorgon står högst upp på önskelistan just nu! Har blivit allt för sena kvällar denhär veckan och tidiga mornar. Är en helg som är helt oplanerad vilket är riktigt skönt, så vad som helst kan hända! :) Har nu också märkt hur skönt det är att ha egen bil! Men dock inte lika kul att tanka den och när de kommer en massa post om fordonskatt mm. Men de är de värt, nu kan jag åka vart jag vill med hepporna när jag vill utan att behöva låna bil, härligt!
Igår var jag på core träning för första gången, kul var de och det tog minsan på! Men cirkelträningen är roligare! Men vem vet kanske blir de fler gånger!?
Gick ute en sväng ikväll med Milton o Toppur trots regnet. Milton gillar inte regnet, går man inte ut med honom står han på trappan o vill in igen. Han fick iaf ha sitt täcke på sig nu när vi var ut:) Toppis var riktigt pigg så var kul att traska med honom!
:)

Stall...

Hills var till oss o uppdaterade oss lite och efter det lunch på stallhagen, och som alltid super gott!! Efter jobbet åkte jag med M till aftonsol o kollade på när hon red. Stackars små ponnisar, men hur skall annars småflickorna lära sig rida!? Men lilla starman har nog traskat omkring där läääänge då han var där då jag började rida där för 10år sedan!
Igår satte jag Tindra i släpet och så åkte vi ut till Anki för en ridtur med henne o hennes ena heppa:) Riktigt kul var det så de kommer göras om flera gånger! Så härligt att ha egen bil, släp och en lättlastad häst:)
Nu ska vi sova eller Milton kanske blir vaken lääänge ännu när han fick en ny leksak ikväll :)

Påsken 2012

Kan bara konstatera att jag haft en bra påsk! Började på havsvidden i torsdags med brudarna. Fredagen spenderades med hästarna och ute. Middag blev det på Stallhagen med familjen :) På kvällen blev det ett besök på stadshotellet, en kul kväll hade vi!
Jag har mest bara varit hemma och haft ledigt, varit med hästarna mm.
Igår åkte vi till Dånö på besök och jag fick en ny frisyr:) Skönt med kortare hår!!!
Blev longering för Toppurs del idag och de gick bra. Senare på eftermiddagen fick Tindra komma med på promenad och vi var o klättrade i lite backar vi hittade här omkring, nog fick vi båda upp pulsen iaf, o lilla stumpan sköte sig precis som hon skulle:)
.
Och nu är de Bonde söker fru!!!! Fin avslutning på påsken :)

God morgon!

Blev en riktgt låång sovmorgon idag, skönt! Mamma var snäll och var o gav hästarna mat så kunde sova med gott samvete:)
Nu ska jag gå ut i solen och njuta av den sista lediga dagen!

Snö och vår

Skönt att sitga upp på morgonen nu o de är ljust tidigt redan! Åkte sedan sakta iväg mot jobbet med sommardäck på bilen.
Blev en lugn ridtur på Tindra och promenad med Toppur, på vägen hem hoppade jag av o en modell mindre ryttare hoppade upp på Tindra :)
Inget kul nu när snön kommit, hepporna har de lite slirigt o jobbigt att gå. Så imorgon beställer jag sol o varmt :) Idag åkte solbrillorna på för första gången också när jag åkte hemåt så nu är de nog vår fast det är lite vitt på marken!

Sommardäck o snö

Hade bil med vinterdäck till jobbet men när jag varit hos pappa fick jag köra lillebrors bil till mamma och de var lite halt. Så blir snigelfart imorgon för blir bil med somardäck på då också.
Har varit rätt så lugn dag på jobbet även fast vi var ett litet gäng på jobb, men vi kämpar på! Blev en dag inne idag när det har mer eller mindre snöat hela dagen/kvällen.
Pratade med mormor idag o hon sa att är julen grön blir påsken vit och de verkar som om det kommer att stämma!
:)
Dethär med att ha diselexi, jag kan ju inte ens stava till de. Jaja de är inte alltid så lätt att skriva när man inte ser att de är felskrivet. Så hoppas ni förstår vad det står iaf :)
De är imellanåt lite jobbigt speciellt långa ord blir jobbiga att läsa, och de har vi konstaterat på våra finska lektioner för ett par år sedan, någon fick sig iaf ett gott skratt :) Men det är fler gånger det blivit lite konstiga ord när jag läst och det är ju inte bara en och två gånger vi suttit o skrattat åt mina formuleringar, nu den sista studietiden:)
Nu ska jag avrunda dagen och ladda inför en ny spännande dag!

RSS 2.0