Söndag igen

När jag var på praktiken i fredags ringde mamma o sa att eckerö inte gick... Försökte boka rosella hem men de var fullt. Snälla mamma ringde till kontoret o frägade om de fanns plats kvar och jippie, en plats fanns de nu så den blev min:) De var ju förståss massor med folk ombord så dom där nya sittplatserna såg jag inte av, eller jo de var ju stor skillnad på båten och verkligen massor med folk!!! Träffade bla kusin.
När klockan äntligen började närma sig 18 tänkte jag börja gå ner till bilen men då ropar dom i högtalarna att vi är 30min sena. När dom sagt att de är 10 min kvar o vi ska gå ner till bildäck går jag ner och efter en stund börjar dom fälla ner rampen eller försökte. Tog minst 5 min innan dom fick ner den och vi var 40min sena... Så Rosella blir det bara i riktigta nödfall igen!
Har inte sett att de går buss till U:sala ikväll från den så blir eckerö imorgon kväll då jag också får skjuts!
Har varit o tränat ikväll och är trött nu, känns att man rört på sig igen. När vi kom hem blev det kvällspromis med hundarna.
Solsidan har tagit slut för ikväll så får vänta 1 vecka igen då.
Lillebror kommer hem ikväll så ska åka o möta upp honom senare.

23.02.2011

Nu har de gått 1,5 vecka på praktiken och jag har bara två dagar kvar där jag är nu. Sen är de byta av praktikplats. Har varit lite långtråkigt ibland men därimellan har de varit superspännande!!! Så jag är himla glad att jag har fått vara med o kollat på diverse undersökningar mm. Har fått sy testa sy i djur (död) med vanlig sutur och även stål, var stor skillnad att sy med dem! Intuberat katt fick jag testa på, lägga kanyl på kanin och katt och lyckats:D Så jag hoppas nu att de börjar ta sig med kanylläggningen!!
Idag var de in en kändis på kliniken med sitt djur:)
Fick sluta lite tidigare idag så när jag kom hem blev det en sväng på stan med C, kul var de att få träffa henne och prata lite:) Han precis hem till finskan och efter de blev det middag som var hemlagade hamburgare, mums! Idag blev det också efterrätt, glass o kolasås!!! :)
I helgen var det superkallt! Hästarna fick ta de lite lungt, tog promenad kring kossornas hus. Stor T tyckte de var ganska läskigt, men när hon hittade lite gott på marken tyckte hon nog de var värt att gå förbi det läskiga :P Lilla T bryr sig inte om att de låter endel och är stora maskiner omkring honom:)
Hemma igen fick hästarna stå vid väggen när jag fixade med dom. Milton satt bredvid och mamma fixade på andra sidan hästarna. Mamma ropade på Milton och vad gör han? Jo han tar kortaste vägen till henne som var under båda hästar. Dom bryr sig inte ett dugg om att han springer under dom:) Världens snällaste hästar har jag! 

Världens bästa hund som är lite lat o ligger ner o äter ibland:P
Nu ska jag gosa ner mig i sängen med älskling så jag orkar upp imorgon då de kommer en höna på besök:P

Praktiken

har äntligen startat:) Där jag är nu finns en av Sveriger bästa veterinärer på fåglar, reptiler, marsvin, kanin o iller så de är riktigt kul att få följa med henne. Finns även veterinärer som är spec. på hundens o kattens sjukdomar. Så har redan fått se mycket som jag aldrig sett förut, riktigt kul! De ligger en häst klinik intill så idag när ögon vet. var där gick vi till häst kliniken o kollade upp ett öga på en häst. Så har redan fått se småa djur o stora djur:)
Men bäst av allt är att jag får bo med Johan:)

Lördag

Igår blev det in till stan för att skjutsa mormor och uträtta lite ärenden. Hoppas Tindra blir glad iaf när grejorna kommer:)
Hemma igen pysslade jag med hästarna. Men har snart ingenstans att rida på vägarna är det glashalt och på åkrarna går snön upp till/över knäna på hepporna. Får se vad vi ska hitta på imorgon:)
Eftermiddags hö
När vi var i H:fors köpte jag en tandskrapa till Milton, var lite rädd att han inte skulle aceptera att jag skulle få skrapa. Men de gick galant! Han låg jätte snällt medans jag skrapade. Så nu börjar han snart blänka i munnen bara vi skrapar lite till:) Godis löser allt! :D

Bild ifrån djursjukhuset här häst op.
Har packat klart inför praktiken, hoppas jag fått med mig allt! Ska bli riktigt kul att få komma till en ny klinik och se lite nytt:) Framför allt ska de bli kul att få träffa alla kompisar både ålänningar och svenskar:)

Äntligen!

3:dje perioden över för mig. E åkte hem idag så då måste jag också åka för hur skulle jag annors få hem mina saker?
Den här sista perioden har gått riktigt snabbt! Beror nog på att jullovet kom emellan och så har jag jobbat en hel del. Nu är de iaf 8 veckor praktik som är på schemat, ska bli riktigt kul att få komma ut och se något annat och testa mina kunskaper!
Hemma har jag börjat köra med Ti en hel del, hon tycker de är himla mycket roligare än att bli riden och To har blivit sååå lugn och snäll:) Kan ju göra nästan vad som helst med honom, dock vet han ju hur man knyter upp knuten när han är fastbunden så han går ju på sina egna promenader ibland men kommer snällt tillbaks efter en stund:)
Sista veckan i skolan nu har det varit fullt upp! 2 st tentor och studiebesök både Helsinfors två dagar i rad. Först till Aist där vi fick kolla på bla. magnetrtg som var kul att se hur de går till! Idag var vi till djursjukhuset i Vik, häftigt att kolla på allt där!
Så idag har jag tillbringat nästan hela dagen med att åka buss, bil eller båt. 5 timmar buss t/r h. fors och 2h ner till båten och nu siter vi på sista båten.
Blir skönt med lite längre helg nu innan de bär av till Uppis, lite spännande är de då allt att åka till ett nytt ställe på måndag:)
Just de, köpte lite saker till Milton på djursjukhuset:) Tror ju inte han kommer att tycka om något av de eftersom det var en tandskrapa och det andra öronputts. Imorgon får vi se vad han tycker om det.

RSS 2.0