Hmm

Vad har jag gjort idag? Ja,vad har jag gjort egentligen. Gick till klassen till halv 9, lyssnade på klasskompisarna som hade redovisning, duktiga men lite tradigt att lyssna på många på rad.
Eftermiddagen började med en tupplur i sängen tills det började skramla i köket.
Blev lite plugg och sen hjälpte jag till att göra våran gemensamma middag vi åt ikväll. Kul har de varit med mycket skratt:)
Men jag blir så trött, vuxna människor, vi har ett städschema. Men tydligen måste vi gå igenom allt riktigt grundligt för att de ska funka.
Tur att det bara är ett par veckor kvar!
Och nu bara två dagar kvar på denna skolvecka:D

23.11.10

Bara fyra dagar sen är det helg igen!
Dom kommer väl att sega fram. Och morgondagen kommer nog bli seg, mer än halva klassen ska redovisa etologi projekt. Så blir bara att sitta o lyssna. Och så ledig på eftermiddagen, nog för att de är skönt men det finns ju inget att göra här när man inte är i skolan förutom att plugga. Sitter mest framför datorn och gör inget vettigt.
Bara ett par veckor kvar och jag hoppas hoppas att dom går riktigt snabbt!
Har idag övat på att göra olika labb övningar och sen har jag suttit på mitt rum och ugglat, pluggat lite.
Men nu vill jag hem och göra nåt vettigt! Dom skulle ju åtminstone gjort så att en dag skulle bli ledig istället för att ha alla eftermiddagar lediga!
Nu ska jag gå o se om tanterna har lagat mat klart så jag får plats.

Måndag 22.11.10

Blev en kort skoldag idag, en timmes lektion. Hade mycket hellre varit hemma och myst med min Johan! Men de är som de är har istället varit på en långpromenad i eftermiddags, skönt att vara ute o rör på sig lite!
Julklapp till Milton har även inhandlats idag:) han kommer säkert bli glad, mamma kommer nog inte vara lika glad över presenten:P Men huvudsaken att han tycker om den!
Så hela den här veckan kommer vara ganska slapp, har bara lektioner på förmiddagen så efter lunch är jag ledig eftersom jag gjort klart mitt etologi arbete:)

21.11.10

Oj, här var det länge sen det hände något!
Har iaf hunnit med en hel del grejor:)
Pappa var i närheten av skolan förra veckan så var och hälsade på honom, kul att se hur han har det på jobbet! Och så fick ju jag något att göra på kvällen.
E har varit i skolan så har haft sällskap på rummet nu och kommer ha de 2 veckor till.
Har också fått ordning på vårt städande i lägenheten!
Lite pluggande har jag även hunnit med eftersom det snart närmar tenta....
I helgen har jag haft sällskap av min underbara Johan:) Har blivit en hel del mys, men vi han även ut på en kort ridtur:)
Idag har jag haft kalas för släkten innan det var dags att börja åka mot skolan igen.
Och nu sitter jag här och är på väg igen.
Ska verkligen bli skönt med jullov!!!

Helg

Nu har helgen halv helgen gått, snart.
Sopiiko ens viikolla? Passar det nästa vecka? Var gårdagens mening. Har börjat lär mig en mening finska som kan vara nyttig att ha när man är på kliniken. Oletoko ollut täällä ennen? Har du varit här förut? Var fredagens mening. Stavningen är nog inte riktigt rätt men ett försök iaf att skriva lite finska också:) Must kissa kunde jag från förut när jag skulle försöka börja prata lite finska med en kund :P
Malin o jag var ensam när det kom in en finsk kund men de löste sig:)
Har nu även fixat min praktik till våren:D Längtar till det är dags!
Malin var med ut och red igår och de var kul fick bra tips, de tackar jag för!
Idag har vi fixat vid skyddet ordentligt till hästarna, dom är så gulliga kommer in där när vi håller på och spikar och vill ha lite uppmärksamhet. Sen blev det ridning med A. Riktigt kul, var länge sen sist. Vi hoppade över ett dike och på andra sidan diket var det en vattenpöl som Toppur tyckte var jätte läskig så det tog stop på en gång och all min tyngd for på högra lillfingret som nu är svullet o gör ont!!!!! Men de är väl så att de tar lite ont nu och då när man håller på med den sport man gör:)

11.11.10

Så var det torsdag och jag är på väg hem:) I dag på morgonen hade vi etologi och efter lunch så var vi på kliniken och hade labb och diagnostisk skanning. En hel djungel med alla ord som ska printas in och kopplas ihop med hur djuret sen ska ligga på röntgen bordet. Men de är ju lite kul så de ska nog gå bra.
Var via skansi idag innan vi åkte ner till hamnen. Kom som vanligt ner till hamnen i helt perfekt tid. Så fick sitta och vänta 5 min innan vi körde ombord. Så borde det vara jämt:)
Sitter nu o väntar på att vi ska komma till Lågnäs och få åka hem o sen krypa ner i sängen med Milton. Skulle ha varit helt perfekt om Johan skulle vara på andra sidan!

10.11.10

En dag kvar och sen är det helg för mig:)
Klinikveckan är över för den här gången. Idag tränade jag att ta blodprov på en katt och la en kanyl på hund:) Förberedde inför olika operationer mm.
Snön har försvunnit härifrån och nu är det bara blött och slaskigt:/

8.11.2010

Vilket betyder att det var dags för kontroll i Åbo. Och måste säga att de var himla skönt att få sova hela natten o flyga till åbo! Varför går det inte billigare flyg dit?
Hade en tid på tyks först senare så han gå på stan innan och även lite efter. Jag köpte inget förutom en hel del mat. Däremot blev det köpt lite julklappar o födelsedagspresent till mig:)
Det var en del mindre roliga läkarbesök idag, men allt gick bra och jag har överlevt:)
Nu är det ett par dagar i skolan och sen hem igen!

Söndag 7.11

Denna helg började ju inte riktigt som jag tänkt mig... Till slut var hästarna hemma igen o jag fick börja med de jag tänkte:)
Dom fick ju sin motion, ca 10km promenad/sken. Så behövde inte fundera mera på vad jag skulle göra med dom. Fixade och donade med allt möjligt här hemma innan jag for iväg till Mangelbo. Hjälpte mormor med en hel del grejer innan det var dags att träffa mina sötnosar för en mysig kväll:)
Vi hade de trevligt och tog lång sovmorgon! Efter de var det bara att packa ihop sakerna och åka ner till mormor igen för att förbereda inför kalaset.
Jag var himla trött, undrar varför?
Efter kalaset bar det av till stan för att äta middag och efter de blev det bus med min gulliga kusin barn:)
Hemma i säng var jag vid halv 3.
Idag har jag varit ute med hästarna en hel del. Tränat dom att vara ensam i hagen, gå över läskiga grejer mm Även galopperat Tindra barbacka utan draghjälp framifrån av Toppur och utan spö. Till slut gick de:) Dom är så duktiga mina "små" busfrön <3
Pratat med min älskling har jag också hunnit med idag:)
Inte många veckor kvar i skolan nu:)
Nu blir det middag!

04.11.10

Nu bär det av hemåt igen:) Efter en kort vecka, i början sniglade den här veckan sig framåt men nu plötsligt är de torsdag o jag får åka hem igen:)
Har idag tränat på att ta bilder med röntgen, till en början blev de inte så bra men till sist så fick vi det ändå okej efter lite skratt o skämt i framkallningsrummet:P
Har även hört av mamma att hästarna tyckte dom hade för liten hage (bara ett par hektar :P) så dom hade utökat de till ytterligare ett par genom att gå igenom en "trådgrind". Och för att komma till den grinden måste de gå i vattnet eftersom vi stängt av en liten del framför den. Och den tråden var inte rörd... Så mina två heppor som inte tycker om att gå i vattnet gör tydligen allt bara dom får ett par hektar till och några ynka gräs strån :P
Så imorgon får jag väl ta tråd med o traska ut i leran en bra bit så dom säkert inte ska ta sig runt.
Här har vi mina busfrön:) Får se vad vi ska hitta på för bus imorgon tillsammans, Milton, hästarna och jag.
Tog mig en kvällspromenad ner till hamnen idag och nog är det fint att gå längs ån på kvällen:)
Har börjat höra om praktikplats, spännande spännande:)
Nu hoppas jag Milton är trött imorgon o vill ha lååång sovmorgon:) får de vill matte!!!
wiieee mindre än en timme kvar innan vi är iland:) Förhoppningsvis! Fast kommer vi inte iland inatt så hoppar jag av i Sve o åker till min älskling:)

Diagnostisk skanning

Så tror jag kursen heter:P Iaf så var jag med på den första lektionen idag och det är en hel del att hålla reda på när det gäller röntgen ad, vd, proximalt, sin mm Så nu är det bara att plugga in allt...

På eftermiddagen fick vi träna lägga kanyl på Benko (kramdjurshunden vi tränar en hel del saker på) o även idag var han snäll när jag tränade:P
Räkna leukocyter och utstryk gjorde vi viket inte var så himla lätt att få det bra.
Har varit dålig väder här hela dagen, riktigt höstväder! Så hoppas verkligen viking går in när jag ska åka hem, fast hamnar jag i Stockholm kan jag ju alltid passa på att åka till min älskling:)

Har fått en uppgift inskickad idag:)


Redan November

Vilket betyder att det så småning om är någon som fyller år;)

Idag har vi tränat på att ta blodprov på assistenthundarna och de har varit jätte kul, kanske för att det har gått bra alla gånger och jag fått blod:)

Nu sitter jag här har dammsugit hela lägenheten, eftersom det var riktigt äckligt här! Ingen annan förutom jag o R såg det tydligen.... 

Kanske man nog borde plugga lite men de är tråkigt!

Skönt med en lite kortare vecka iaf:)


Denna underbara kille var till mig i helgen:)

RSS 2.0