Snart är det vår!

Hästarna har vilat idag eftersom matte tränat istället. Riktigt kul var det att träna igen :) Så anmälde mig i förbifarten till ett pass till denhär veckan! Kom just hem och landade i soffan med en macka med tonfisk röra på och efter det blev det kesella och råa blåbär, gott gott!
Sitter och kollar in vårens schema för kurser med hästarna, ser lite tajt ut i april-maj men ska nog gå att få ihop:) Jag har ju mammsen som alltid är så snäll och ställer upp och kommer med på kurserna och hjälper mig med allt från lastning till fika! :)
Hoppas nu att snön smälter bort! Vill ha vår nu! Tindra har börjat tappa vinterpälsen, de har smält fram gräs i hagen och på gården och solen värmer så skönt på dagarna!

Jobb, Stallhagen och djuren

Helgen skulle gärna få utökas med en dag :) Blev iaf lunch på Stallhagen och som vanligt var det riktigt gott!! Och så blev det lite godis på jobbet efter de. Så en bra start på veckan blev det!
Har varit ut och kört Tindra med kälken lite kondisträning blev det! Och Toppisen fick komma ut och så jobbade jag lite från marken med honom:)
När jag kom in och så orkade jag inte äta ordentlig middag så rostade bröd, pågens limpa och den är sååå god skulle kunna äta upp ett helt paket!
Och söta Milton då, sorterade bland hans mat o godis idag medans han åt sin middag. Han åt upp nästans allt han fick, sen kom han o kollade va jag gjorde. Han fick lite smakprover och när han fått en hel del godis och jag trodde han var mätt gick han till skålen och åt upp det sist, min lilla sötnos! Han börjar äntligen lägga på sig lite och ser inte mera ut som ett benrangel!
Dags att börja gå ut o kvällsfodra innan jag ska söka  mig mot sängen!

En bra helg

Fick en bra start på Havsvidden denna helg. Var himlans trött går och i morrse. Blev tömkörning med båda hästar idag dock var för sig:) Toppur var lite misstänksam när jag gick nästans bakom honom men efter en stund släppte de och han gick på som han inte skulle gjort nåt annat. Tindra hade lite svårt med koncentrationen och hade massor att titta på men det gick bättre mot slutet!
Annars har de varit en skön dag, pluggat lite, kollat lite på tv och snart är det dags för ett möte med sängen!
En fin söndagskväll!

Söndag

Ut till hepporna och rida o köra i det fina vädret :)

Havsvidden

Inledde helgen på Havsvidden igår med jobbet, möte, middag och bad :)  Har varit en bra helg, där kan jag sova flera gånger!
Vi har ätit riktigt gott hela vistelsen så nu har jag gått upp minst 5kg, så känns det iaf. Har det inte varit godis så har det varit super gott lamm! Fick riktigt gott fika idag också, mums vad gott det var!
Här är en bild på rummet lånat den av Havsvidden.
Kom hem ikväll i blåsten och konstaterade att det blir ingen ridning nu, imorgon istället! Fick middag när jag kom hem med var inte speciellt hungrig när vi som sagt ätit massor på Havsvidden!
Och jag säger det igen, en jacuzzi skulle inte vara helt fel att ha här ute på balkonen!! Tänk att kunna hoppa ner i den på kvällen efter en lång dag på jobbet!?
Jag är himlans trött så blir tidig läggdags idag så jag orkar upp tidigt imorgon och fixa med mina fyrbenta sötnosar imorgon:)

Inga dammråttor under sängen

Fiffig säng om man inte orkar damsuga under sängen, men var hamnar dom istället??? När jag ska köpa ny säng blir det iaf en vanlig säng på ben!!!
Nu till dagen! Bästa mamma var mega snäll i morrse och gav hästarna mat så jag slapp gå ut i regnet! Men blöt blev jag ändå då Milton kommer och hoppar upp i min säng och ville gärna krypa under täcket! (Han måste sitta i hallen tills han blivit torr men mamma hade gått i duschen och då märkte nog han att ingen hade koll på var han satt och torkade) När jag sen skulle börja klä på mig hoppade ju han upp och skakade av sig så då fick jag en morgon dusch!

Dagen har som vanligt spenderats på jobbet. Och för första gången på ett par dagar kom jag hem direkt efter jobbet och rida min silversvarta häst! Vi red ett ordentligt pass idag, jobbade på böjt spår och så övade vi lite på skänkelvikningar.
Han är en lite latmask när vi rider ordentligt men han försöker och vill göra rätt! Tindra fick komma med på promenad, har inte gått strålande de senaste gångerna vi varit ute på promenad. Men idag gick det super bra!
Nu får dom en paus imorgon eftersom matte skall iväg och bo på fin fint hotell:)

Glas halt

Verkligen glas halt nu! Tur att mina hästar har så stor hage att gå i så dom inte behöver halka omkring! Blev inget med hästarna idag heller eftersom när jag blir hämtad på jobbet så bär det av efter pizza och sen iväg på spel kväll :) Gott var de och kul hade vi! Nu blir det sova för att ladda inför morgondagen!

Milton jobbar!

Ändrade planer

Har varit super fint väder idag så ha velat hem och rida och köra hela dagen! Så när jag blev hämtad på jobbet så ska vi iväg på middag och kom hem först nu. Så idag fick dom en paus, de är dessutom glashalt på vägen så nu blir det skogen tills det blir bättre före!
Har träffat mitt lilla gudbarn ikväll också, vi var också iväg på tumis och fixade med hästsläpet:) Så nu vet hon hur och var hästarna står då dom ska iväg ut och åka:)
Ingen träning idag heller pga sportlov... Så ska ut och pulsa i snön med hästarna så alla får motion :)
Milton är redan bättre, han far på som vanligt men får ändå gå i koppel när vi är ute.

Var tar dagarna vägen?

Dagarna bara susar iväg! Jag åker på jobb, kommer hem käkar middag och ut med hästarna sen är klockan 8! Sen är jag ju helt slut! Speciellt om det varit mycket på jobbet! Så jag sover, jobbar är med hästarna och så rullar de på! Så rullar det på i denhär farten är det snart sommar och lite semester :)


Fast lite längre är det nog till semestern! Eller?

Igår när Milton kom in efter en heldag ute började han halt och rätt mycket också. Så idag fick han komma med till jobbet för koll. Han fick lite smärtis och märker redan lite skillnad.
Har tömkört Tindra idag och mamma tog Toppur på en promenad. Dom hade gått ett varv kring ladugården och skitskraporna hade gått igång när dom var där och han hade inte brytt sig alls :) Duktig pojke! 

Nu har vi trillat ner i sofforna och väntar på längtan till landet som går på svt1.
Tömkörning på kursen våren 2011, och snart börjar de bli dags för kurs igen :)

Slask

Jo jag vill ha bort snön men inte idag. Idag var det tänkt att jag skulle åka till travet med Tindra så att folk skulle kunna åka på kälken efter henne. så blev det inte eftersom det var alldeles för halt på travbanan och tur var väl de för vet inte riktigt om jag skulle viljat åka ute med hästslapet o Tindra i. Så tänkte åka ut och rida med Anki istället men det är ju superhalt på vägen till henne också så han inte gå långt innnan Toppur och jag svängde. Blev istället lite ridning på Tindra på åkern oh pulsa i snön. Toppur fick komma med på promenad. Det är himlans skönt att han Tindra både inkörd och riden så man kan variera träningen! Skulle hon få välja skulle vi bara köra eftersom hon tycker de är roligare! Har Tömmkört Toppur lite men han tycker det är lite mysko att jag ska gå bakom honom. Så med lite träning blir det nog bättre!

Här är en trött och svettig Tindra efter uppdraget på Havsvidden på juldagen som hon skötte utmärkt:) Här hon väntar på att vi ska packa ihop alla saker så vi kan åka hem.
Har fått tillbaks de onda i ryggen så nu blir det läkare i veckan!

Fullt

Fullt med hö i släpet idag igen, 80 balar får vi in :) Så nu kanske vi klarar oss för i vår med dom vi har!

Skönt med helg!

Riktigt härligt att det är fredag:) Två lediga dagar ifån jobbet! Men lediga blir dom inte, är redan helt fullt upp! Ikväll blev familjen komplett en stund innan bror drog iväg på jobb. Imorgon kanske de blir en sväng in till staden för att fixa lite tills söndagen!
När jag kom hem ifrån jobbet idag for jag ut på en tur med kälken och Tindra :) Lite annorlunda än att köra vagnen! Grannarna eldade när vi var påväg hem och de lyste upp rätt mycket, Tindra var lite på tårna för de ljuset o ljudet brukar inte komma därifrån men bra gick de :)
Ingen från idag och hittar ingen bild när vi kör med kälken. Får fixa de imorgon!

Milton o jag

Resten av familjen är på vift så vi är hemma o myser. Har varit på kvällspromenad med hästarna o Milton och nu är det snart dags att gå till sängen. Är ju jag som ska gå på morgonpromenaden med Milton!
Imorgon är det fredag igen, härligt!!
:)

Redan onsdag!?

Vilken dag det blev idag! Nu är jag hemma i soffan med en ask choklad :) Jag gör som Julia sa en dag, jag äter de jag tycker är gott!! Imorgon är det riktigt tidig uppstigning! Ska skjutsa mammsen.

Glad alla <3 dag

På er allihopa, hoppas ni haft en bra dag! Själv har jag firat eller vad man nu säger med att åka och träna :) Någon hade köpt fin choklad när vi kom hem, så nu sitter vi i soffan och äter av den! Tränar man får man äte lite gott sen.

Mot ljusare tider!

Tänk, idag var vi o handlade innan vi kom hem åt hemma och sen ut och iväg på en ridtur! Och det bästa av allt är att de va hyfsat ljust ända tills vi kom hem:) Tindra har även börjat tappat vinterpäls, så nu är våren smått på ingång!!! Så snart behöver man inte stressa för att hinna ut o rida innan det blir mörkt!
Ryggen har återhämtat sig men känner ännu lite! Men imorgon blir det träning:)

Slut igen!?

Söndag kväll, redan!? Hur gick det till? Jaja, bara fem dagar så är det helg igen :) Och då finns det redan fin fina planer!
Blev en kväll/natt på Dånö igår, kul som alltid! Kul att träffa alla igen var ett tag sen sist! När jag kom hem idag red jag Toppur, vi jobbade på längs grusvägen. Han jobbar bättre då än om vi håller oss på begränsat område! Så till sist var han fin i båda sidorna. Finns kvar att träna ändå! Så imorgon sticker vi ut när jag slutat jobba igen:) Och tjejen då, henne gick jag en promenad med ensam och de gillar hon inte helst vill hon ju svänga om o gå hem!
Toppis käkar i boxen och så kommer matte och stör med en läskig blixt!

Lördag o fest

Och idag är det bästa Catrin som skall firas :) En liten present är fixad :P
Snart är det dags att börja göra sig i ordning och åka iväg!
Blev ridning på finaste Toppur idag, han var pigg men när han fått gjort av med den mesta energin var han finfin att rida:)

Lördags nöje

Det krävs i grunden tre saker för att en man ska attrahera (och passa) den inbitna hästtjejen:

1. Han ska tycka om hästar

2. Han behöver ha en ordentlig plånbok

3. Han måste se bra ut i jeans

Om inte dom här tre grundkriterierna uppfylls så är det inte rätt man för dej. Men för att sedan förhållandet ska fungera i längden, krävs ytterligare saker (förutom de självklara!!). Här är ett bra tips till singeltjejen: Du bör förmå honom att skriva under nedanstående kontrakt först, så finns förutsättningar för ett långt och lyckligt äktenskap.

Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

■Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag
■Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.
■Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt
■Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
■och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
■Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en dressyrläktare en hel lördag
■Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan
■Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra
■Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB
■Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor
■Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka
■Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc
■Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.

■Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)
■Alla skämt om hamburgare, dressyrnördar och liknande uppskattas INTE.
…………………………………… (ort, datum och namnunderskrift)
Om han inte är villig att skriva under det här ”äktenskapsförordet”, så är han troligen inte värd att satsa på, och kan förmodligen heller inte omvändas.

Ryggskott

Jag har ryggskott..... Helst vill jag bara ligga stilla och inge göra något! Har iaf gett hästarna mat idag men någon ridning/körning får vi se om de blir. Och det värsta av allt är att gå på toa!
Så idag blir det en dag i soffan så jag inte behöver röra mig!

Ryggproblem

Jag har så ont i ryggen nu! Det har bara blivit värre och värre, va ska jag göra??? Inte blev det väl bättre av att jag konkade på fodersäckar på jobbet idag... o nu skulle jag ut på en kvällsrunda med M men de blev bara ett par meter innan jag svängde o gick in igen för de hugger till så.
Jaja, nog klagat! Känns riktigt fint med fredag nu kan jag lova! Blivit fredagsmys med familjen med kola och glass :)
Riktigt varmt har de blivit ute nu också jämfört med vad det varit! 

Finisarna :)

Nu var det klippt

Nu har vi fått äta upp att vi hade så lungt på jobbet förra veckan, har haft lite mer att göra denhär veckan! Lite jobb imorgon och sen är det en fin helg som väntar:)

Lillebror steg upp idag när vi andra kom hem från jobbet vid fem. Han har varit o jobbat lite hela natten. Så de var väl okej att han sov bort heela dagen.
Ikväll har mitt hår blivit kapat:) Har klagat på att topparna är så slitna så ikväll tog mamma fram saxen och så fick jag bort dom:) Så nu har jag och Milton likadana frisyrer ;)

Halva veckan har gått!

Jisses, vad sugen jag är på godis! Men nej det blev en apelsin istället:)
Idag har jag o brorsan kört in hästsläpet, alltid lika spännande när vi ska fixa med släpet, idag gick de ganska så lungt och fint! Släpet är inne och alla hela efteråt iaf :)
På jobbet rullar det på, tänk att det är onsdag redan! Snart fredag och helg igen:)
Hästarna står mest och äter och myser i/kring vidskyddet. Har varit på en härligt promenad i månskenet ikväll. Passade även på att longera dom lite på en störe yta vi kom på. Båda skötte sig fint även fast det bara var en kort stund och i grimma och grimskaft:)
Milton har fått ett nytt täcke av en kollega idag, och det passar så bra:) Så ikväll har vi testat de på kvälls promenixen!
Matdags :)

Trött tjej

Träningen igår var minsan ingen vilopaus! Har haft lite träningsverk idag! Ändå har vi små tränat hemma lite idag :) Och imorgon ska jag iväg o träna efter jobbet igen, ska de va ska de va! :) 
Nu är det slut på allt söt och ladningen inför sommaren har börjat:) (fast på jobbet får man fika!) Nu är det raka vägen i sängen!

God morgon!

Gårdagen ängnades åt att flytta allt och alla till mamma. Så nu är hästarna och jag är och även alla våra saker. Hela bilen var full av saker igår! Tur att jag var ensam annars skulle vi fått åka flera gånger.

Två gick starten då jag och lillebror började rida mot Vandö. Hästarna var superpigga och så fort vi böjde oss framåt för att ducka för träden så började dom trava :) Vi valde sedan att gå längs getavägen till Bartsgårda eftersom de skulle gå snabbare. Hästarna brydde sig inte ett dugg över alla bilar som kom farandes, bra träning för dom :) Vid Pålsböle skola tog vi en dricka paus på ett par minuter innan vi forsatte. Gick en bit till innan vi hoppade upp igen, jag på Tindra och Jonathan på Toppur:) Och oj så liten Toppur blev när Jonathan red:)
2 timmar tog de, vi hade bra fart på även fast vi skrittade hela vägen eller Tindra små travade ibland när hon tyckte hon blev för långt efter :P Hemma fick dom mat och vi fick komma in och värma oss:)
Under vår färd kom det en bil med hästransport efter så Jonathan tycket vi skulle lifta :P
Idag får vi se vad vi hittar på, åka lite kälke med Tindra!?

Trött

Blev lång promenad idag, nu är jag himlans trött! Milton och jag är ensama hemma så vi tar en mys kväll:)

Fredagsmys

Äntligen fredag igen. Blir en hemma mys kväll, väntar lite besök om en stund :) Annors har jag varit ute hos hästarna och vi har klättrat idag igen:) Hoppas på varmare väder imorgon då vi ska iväg på långritt.
Nu packa lite mera inför imorgon!

Lååång dag

Blev en jättelång dag på jobbet idag. Många sjuka så jag jobbade vaccinationskvällen också så nu har jag just kommit hem och käkat lite middag, pizza:) 
Ingen ridning idag då när jag kom hem sju. Imorgon kommer jag hem tidigare så då ska vi ut och busa i snön!!

RSS 2.0