Julskinkan

Jag kommer aldrig köpa julskinka eller gris i butik efter att sett denna film. Blir nog att skaffa gris nästa sommar igen så man vet hur grisen haft det! Så tänk er för varifrån ni köper er julskinika nu inför julen!

http://hbl.fi/nyheter/2011-11-21/nya-smygfilmningar-fran-svinfarmer

Min dag idag:)

Igår hämtade vi hem hö med min transport, 80!!!! balar gick de in:) Så nu ska det räcka ett tag!
Efter lite födelsedagsfirande på morgonen åkte jag på jobb. Nu har vi just ätit tårta och snart ska jag gå på dejt med John Blund.

28.11.2011

Trodde taket skulle blåsa bort inatt! I morse när jag var till hästarna höll jag på att blåsa bort men både jag och Milton kom in igen:)
Har jobbat hela dagen och nu blir det middag innan jag beger mig utåt för att fixa med hepporna:)
Tindra myser inne:)

Söndags nöje

Haha, smålog när jag läste den här :)

 

Du vet att du är tillsammans med en hästtjej när...

- Du plockar ur din nytvättade tvätt ur tvättmaskinen och inser att din nya fina skjorta ser ut som ett hårigt gosedjur eftersom hon har tvättat sina schabrak i maskinen alldeles innan.

- Du hoppar in i hennes bil en varm sommardag och tvingas omedelbart kasta dig ut ur densamma lika fort igen, eftersom hästlukten är så stickande att det inte går att andas i bilen. När du påpekar detta för hästmänniskan så stoppar hon in huvudet i bilen och säger "Jag känner då ingen lukt".

- Du får en tydlig knuff i sidan om du skulle råka stå i vägen någonstans. Att be någon flytta på sig med ett vänligt verbalt påpekande är uteslutet, utan hon markerar kraftfullt fysiskt på vilken plats hon förväntar sig att du befinner dig på.

- Din garderob förändras från att innehålla ljusa, snygga kläder till att mer och mer påminna om scoutledare Frasses våta dröm. Dessutom börjar du spara på gamla tröjor och byxor med motiveringen att "de är bra att ha i stallet".

- Du inser att du oftare ser din partner i höga läderstövlar och med en piska i handen, än i en fin klänning. Detta helt utan att ni ägnar er åt någon trevlig perverterad lek i sovrummet efter mörkrets inbrott.

- Begreppet "ridtrosor" förs in i ditt ordförråd. En bra "ridtrosa" får inte skava, inte vara för tunn, inte vara för liten eller synas genom ridbyxorna. Eftersom alla veckans dagar innehåller ridning så är sexiga underkläder ett minne blott.

- Du hittar din ridtjej vid hyllan med majs i affären ivrigt letande efter den billigaste burken. Tänk att det kan skilja hela två kronor mellan olika märken! När du påpekar att den billigaste burken smakar träpellets så möts du av en oförstående blick och kommentaren "man måste spara pengar". Exakt samma oförstående blick får du utanför hästaffären när hon kommer ut med en full påse med hästsaker fast hon egentligen bara skulle handla en grimma. Fast nu är kommentaren istället "det ser mycket ut, men det gick bara på tre tusen och det är faktiskt bara saker jag behöver".

- Det klagas ljudligt om att det är långt att åka till jobbet eftersom det tar femton minuter, men hon åker glatt en och en halv timme enkel väg bara för att se en kompis tävla i en lokal LB någonstans mitt ute i ingenstans.

- Du får träna upp din förmåga att inte vara svartsjuk, eftersom hon är borta 3-4 timmar varje kväll, och är dessutom helt omöjlig att nå på mobilen. Att störa i stallet är som att svära medan Runar ber middagsbön allra minst.

- Alla ekonomiska kalkyler runt hästen är rena glädjekalkylerna. Att köra bil och transport till en tävling kostar 10 kronor per mil (för annars har hon inte råd att tävla). Att sedan bilen drar en och en halv liter per mil med transporten bakom, och bara bensinen kostar 13 spänn per liter är inget som du behöver bekymra dig om.

- Huset där ni bor sakta men säkert fylls av olika, mer eller mindre suspekta, föremål som skall föreställa priser från olika hästtävlingar.

- Du inte kan gå på vänster sida om henne när ni är ute och går utan att hon får ett spel och måste byta sida. På höger sida leder man både häst och man.

- Hennes telefonbok i mobilen innehåller de mest suspekta namn. Nej det är inte gamla pojkvänner eller kodade älskare, utan helt enkelt namnet på olika hästar i stallet. Hästmänniskor kallar varandra vid hästnamn, punkt slut.

- Dina kollegor på jobbet börjar sniffa i luften och diskret titta under sina skor om de har råkat trampa i något olämpligt på vägen till jobbet. Hyperallergiska Siv i växeln börjar nysa hysteriskt varje gång du går förbi. I själva verket har du bara tagit din hästtjejs bil till jobbet.

- Du upptäcker till din fasa att hittar till fler stall och tävlingsplatser runt om i Sverige än till krogar och uteställen.


Skönt att det regnar

Så får jag någonting gjort här inne! Mitt rum håller på att få sig en ordentlig omgång, snart finns det inte mera damm där:) Och snälla mamma är där nu och tvättar fönstren! Har fått undan en hel del skit i mitt rum som ska kastas eller förvaras i gömman! Kan ju bara säga att jag fått mig flera skratt när jag fått syn på gamla saker. Och kan bara konstatera att jag saknar tiden på Jälla!!!

I slutet av tiden på Jälla.

Läste också lite i årsboken:) Kommer ni ihåg vår sång vi gjorde på studentskiva!? Den serveten där texten står på har jag hittat i en låda! 

Har en hel del annat som borde göras också bla har jag en hel del hästsaker som borde putsas. Tindras sele står först i kö och den tar någon timme att få ren och fin! Lite praktik uppgifter borde göras!
Hoppas på en liten stunds uppehåll så jag kan komma iväg ut med hästarna!
Min fina Tindra som står så snällt här medans man går in och hämtar saker, är man lärd att stå still så står man:)

Lilla jul

Igår blev det bad på Havsvidden:) Riktigt slönt var de att sitta i badet med stjärnklar himmel!
Var tungt att stiga upp i morrse vid nie för att packa ihop allt som skulle med till lilla jul marknaden i svartsmara. Tindra har fått för sig att man kan gå på sidan av rampen när hon ska in i transporten. Efter ett par gångers testande så kom hon snällt med in:) När vagnen var påkopplad så var det folk som ville åka på en gång! Tindra skötte sig utmärkt så vid tri tiden for vi hem igen.
Nu är lilla jul middagen avslutad och vi ligger på sofforna utslagna medans vi väntar på efterätten:)

Onsdag igen

Att man kan bli så glad över ett brev, det gjorde verkligen min dag!!! Nåja, lillebror var super snäll idag och lånade ut bilen till mig så att jag slapp cykla till jobbet! När jag kom hem lagade jag middag åt mig o bror. Hemlagade hamburgare blev det. 
Nu har jag just kommit in från en promenade med hästarna i mörkret. Riktigt bra börjar det gå att vara ute på promenad med båda på en gång:)
I helgen blir det inget Sve utan istället skall vi på uppdrag :)
:)

22.11.2011

Blev promenix med M i morrse eftersom mamma inte är hemma! Var himlans tungt att sigta upp och gå ut i kylan. Blev genast mycket roligare när jag kommer till hästarna som gnäggar när dom får syn på mig:) Vidare iväg på jobb och efter de en svän via staden och sen ut till Jullan för att äta tårta eftersom R fyller år.
Nu blir de sova så jag orkar upp tidigt imorgon och ut med Milton och till hästarna.

Ny vecka

Åter på jobb igen efter en skolvecka. Roligt att vara o jobba igen:) Dagen bara rusade iväg och plötsligt var det dags att gå hem!
Nu är jag äntligen hemma och hästarna får idag nöja sig med att jag pajar på dom i hagen. Imorgon blir det att prova ridstövlar så upp på en av dom imorgon :)
I somras när Tindra var på besök i Godby :)

En tandborste

Söndag idag vilket betyder jobb imorgon. Och nu är de jobb resten av mitt liv. Var till skolan för sista gången förra veckan. Nu är det bara att inse att jag ska jobba till jag blir hundra ;)
När jag gett hästarna mat i morse putade jag Tindras western sadel med en tandborste! Rikitgt bra så det blir rent i alla mönster som finns på den. Så nu är den tip top!
Sen blev det promenix med dom innan det var dags för mig att åka på jobb och sen vidare på träning :)

Borta bra men hemma bäst!

Skönt att vara hemma igen!
Idag har jag ridit båda hästarna. Gick super bra till och med Toppur gick snällt när han o jag var ute med honom ensam:) Tindra bryr sig inte så mycket om att hon är ensam.
Toppur har fått ett ny täcke inför nästa sommar. Får se hur de funkar!
På söndag blir det jobb, så kom via kliniken och hälsa på mig :)

Nu bär det av

hemmåt :) Blev lite kortare än tänkt! Kändes riktigt skönt att åka ifrån skolan idag och veta att det var sista gången vi var där för kurser! Jag och Erica vet inte vad vi ska göra nu eftersom vi inte har några skoluppgifter att göra. Allt är inlämnat och klart!
Så imorgon blir det sovmorgon och så en heldag hemma och ute med mina fyrbenta kompisar:)
Nu äta lite godis för att fira!

ÄNTLIGEN

har jag lämnat in alla praktiguppgifter och redovisat slutarbetet:) Nu är det bara att börja ladda inför examensprovet som skall göras nån gång! Ikväll ska vi ut och äta för att fira det!
Och snart får vi åka hem igen, tur att denna vecka gått hyfsat snabbt!
Så nu är jag nöjd, inga mer arbeten som skall lämnas in:)

Tillbaks i hålan igen

Måndagen spenderades i Åbo för diverse olika läkar kontroller och allt såg bra ut. Så nu ska jag sluta rida och börja springa bredvid hästarna tyckte läkaren för att hålla lungorna i trim :P Den saken får vi se hur de går med!
Sen blev det shopping resten av kvällen först inne i Åbo och sen fortsatte jag ut till Mylly för att möta upp E och fortsätta shoppa där:) Vi hittade en del så får se om våra kläder och täcken kommer ryms med hem:P
Idag har det varit skola och suttit vid skolbänken hela dagen vilket kändes lite konstigt när jag är van att vara på jobbet och stå och gå hela dagarna.
Saknar mina heppor o M men jag klarar mig kansek tills på fredag. Har varit och hälsat på ett gulligt föl idag iaf :)
Nu iväg och fixa med slutarbetet inför morgondagens redovisning!
Saknar mina busar!

Tävlar, gör det du också:)

Jag är med och tävlar om biljetterna hit gör det du också :)

http://dressyrmupparna.se/ny-chans/13880#comments


Glögg

Glögg premiären är för i år över. Gott var det:) Nu blir de sova för att orka o hinna med allt imorgon!
Natti natti

Lördag 12.11.11

Har varit så tråkigt väder idag! Men va gör de när jag varit till stan en sväng. När jag kom hem hämtade vi hästarna och så var de två flickor här som red Toppur och Tindra :) Toppur skötte sig utmärkt med Tindra såg spöken på alla bilar som kom i möte med oss... Det gick bra ändå duktiga tjejer som skötte sig fint:)
Jobbade lite med Tindra för några helger sen :)

11.11.11

Jahap, hela morgonen har gått till mitt slutarbete föra att rätta till stavfel. Power pointen är också klar:)
Nu är det dags att gå ut till hästarna och se vad jag hittar på med dom!
Längtar lite tills de kommer snö så Tindra kan dra kälken igen. På bilden åker Milton på en lastpall.

10.11.11

Vilket härligt månsken det är ikväll! Så mamma och jag tog med oss alla våra "hundar" ut på en liten  månskens promenad. Milton springer ju alltid lös. När vi gick hemifrån fick Tindra springa lös och hon var snäll och kom med ända till vi kom till en åker då hon upptäckte att de fanns massor med mat där så fick gå o hämta henne ut på vägen igen. Sen kom hon snällt lunkade på efter mig o Toppur. När vi svängde hem släppte jag Toppur o tog fast Tindra och Toppur blir inte mer än 100m efter så kommer han i full galopp för att hänga med oss. Båda två springer och busar när dom är lösa:)
Händer inte så ofta nuförtiden att dom får komma med lösa men det verkar nog som dom har himlans kul då dom får komma med och springa lösa och busa!
Ikväll blir det Robinson Final

Snart...

Är jag äntligen klar med mitt slutarbete!
När jag pluggat färdigt på fm gick jag ut och fixade hästarnas lösdrift. Så nu är den klar och massor med halm finns de där nu.
Efter de hämtade jag Tindra från hagen och hon var mer grå än btun idag. Så tog ett tag innan vi kom iväg. Det blev en härlig körtur i det vackra vädret:)
Dock får jag himlans kallt om händerna då jag har suttit och kört i ca 1 timme. Blir att köpa tjockare vantar!
Nu har jag också visat hästarna att lösdriften är fixad inför vintern :)

Vad jag har lyckts med idag

Blev rätt så tidig uppstigning så jag skulle hinna ut med hästarna innan jobb. Fixade båda hästar och så red jag Tindra när vi gick hemifrån och Toppur när vi gick hem iaf en bit. Red på åker med båda två, Tindra var snäll och gjorde som jag ville:) Hoppade sen upp på Toppur och red på en åker innan vi kom ut på vägen och som han försöker maska för att jobba :P Men jag fick han att göra som jag tänkt efter en stund:) 
Tur att Liz var här och piskade på oss!
När vi började gå hem igen var ju Milton borta som vanligt. Vi väntade länge men ingen Milton. Till sist hoppade jag av och gick hem med hästarna. Så snällt dom gick bredvid varndra, tror jag alldrig dom gått så fint bredvid varandra förut:) Träning ger resultat!
När vi nästan var hemma blev Tindra jätte spänd o började småtrava, då var det ett rådjur som sprang snett bakom oss och när jag såg de hoppad den i sjön och då blev hästarna rädda! Men lugnade sig snabbt!
Nu ska jag plugga lite innan de är dags att mata o natta hästarna!

Milton och kisse misse söker godis

8.11.2011

Från det ena jobbet till det andra idag. Så var hemma först vid 7 :/ Men jag gillar båda jobben ändå fast de blir lite sent ibalnd! Var och pajade på hepporna när jag kom hem och så fick dom mat i foderhäcken:)
Nu måste jag sova en stund så jag orkar på jobb en liten sväng imorgon!

Börjar bli dags att åka till värmen igen! :)

7.11.2011

Hemma igen efter och de är mörkt!!!! När är de tänkt att man nu ska hinna rida och köra om man inte har ridbana/ridhus? Blir panlampa och jobba dom på gårdsplanen:) Alltid något, tömkörning av båda två kanske!? 
Idag får båda vila.
Igår fixade vi till de så dom fick en foderhäck:)

6.11.2011

När hästarna hade fått hö i morrse satt jag mig med bland mina papper och böcker för att fortsätt på slutarbetet. Nu börjar jag äntligen se att det finns ett slut på detta arbete :D
Nu är deet dags för lunch innan jag skall ut och rida och köra hästarna :)

Bild från sommaren 2010 då Tindra just anlänt :)

5.11.2011

Tjoho, vårt garage är fullt av saker men nu finns även 28småbalar hö där:) Och hästarna vet precis när det serveras mat kommer man för tidigt finns det ingen där, är man för sen står de två otåliga heppor o väntar.
Liz var här igår och red på Toppur. Hon testade lite tölt utan något vidare resultat men nu har vi fått lite att öva på=) Så kanske en dag kommer vi töltande fram!?
Idag fortsatte vi öva lite på övningarna och efter de blev det en körtur med Tindra:)

Horse show :)



http://dressyrmupparna.se/sugna-pa-tavling/13573#comments

RSS 2.0