Ingen vanlig lördag

Vanligtvis rakar o förbereder jag smådjuren på jobbet inför operationer mm. Idag var det tjurar jag rakat. Har sagt det förut o säger det igen kul att jobba med lite större djur!
Blev en snabb visit in till storstaden men inte hittade jag något. Så swe blir nästa inom snar framtid för inte tänker jag åka dit i sommar o sitta och svettas i nån bil o på båten.
Skjutsade iväg lillebror ikväll och de var riktigt skönt att få åka hem ensam o rensa tankarna!!
Nu blir det natti natti!

Vår?

Det snöar slask! Vart tog våren vägen???

Blandade känslor

Vilket slut det blev på denhär veckan! Hoppas på en bra start på nästa vecka! Håller verkligen tummarna nu! Fick också fint besked idag:) Så de är med blandade känslor jag tar helg.
Började min helg med en jogging tur, var lääänge sen sist. Hästarna stod vid stängslet när jag var på väg hemåt igen och undrade nog vad matte höll på med! Skall hästarna va i toppkondis i vår skall matte det också!
Nu ska jag bara ta det lugnt ikväll o kolla på lets dance!

Triss

Som vanligt var det super god mat på Stallhagen! Och en mycket lugn o eftermiddag med möte o sen lite städning. Blev en fin körtur med tjejen min ikväll. Fick underhållning på kärran av Milton som satt o små pep hela vägen, men behövde bara titta på honom så sluta han. Helst skulle han ju vilja springa bredvid men de får vänta ett tag till så att han är helt frisk. För vem tycker det är tokigt att åka häst o vagn o ha en mjuk fin bädd att gosa ner sig i!? Men Milton vill inget annat nu än att få spring lös!
Önska jag hadde massvis med stålar så jag kunde köpa min drömbil!!! Kanske skall jag börja köpa triss!? Plötsligt händer det! En lott, eller två kan man ju iaf köpa o se om jag sitter på en hög med pengar sen!?:)

Tjugoåttonde mars

Blev ingen ridning eller körning idag pga regnandet men däremot har jag nu en ren och fin härttransport:) Nu är det bara insidan kvar då sen är vi redo för vårens åkning! 
Efter jobbet åkte jag till pappsen en snabbis och därifrån fick jag med mig lite abborre så de blev dagens middag. Kanske är det fiske man ska börja med på sidan av, var rätt så bra kilopris pappa berättade om. Så jag tyckte han skulle sälja iväg fisken men så sa han sen: Ska vi åka o köpa den i butiken sen då? Sant, lika bra att rensa vidare så vi får egen fångad färsk fisk till middag:)
Blir lunch på Stallhagen imorgon:) Andra gången denna vecka vi ska äta där, dom har verkligen supergod mat! Nu är det snart dags för ett litet möte med sängen för totta.

Kan inte tro att det är sant!?

Efter jobbet idag var det träning och var hemma vid halv 8. Snabbt in o byta lite kläder o ut o rida Toppur en sväng:) Och det var ljust hela ridturen, fint! Snart kan vi rida/köra hela kvällarna!!!
Han skötte sig fint idag:) Gick över/på lite saker vi aldrig gått över tidigare, lite spännande var de ju men till slut gick han snällt över! Jag testade också rida i ridstövlar vilket jag inte gjort på 100år. Känndes lite konstigt men ganska skönt var det! Så kanske blir de så oftare nu!?
:)
:)
Tjoho, nästa vecka är de påsk och två veckor med 4 dagars jobb:) Ska blir skönt med lite långledigt! Hoppas på bra väder eller de spelar ingen roll igentligen. Har massor som borde göras inne också!
Nåja från det ena till det andra, det är redan onsdag imorgon, halva veckan är avklarad!
Nu ska jag kasta ett öga i skolböckerna!

Glad tjej

Startade dagen med sovmorgon:) Efter de en sväng ut till hästarna, pysslade o donade på där ute. Sedan har dagen bara farit iväg men har hunnit med att köra Tindra, lasta Toppur och han gick in på andra försöket :D Krattat ihop allt hö som kommit fram när snön smält. Och till sist men inte minst jag har nu även bortstat ut all hö som funnits i garaget. Kan inte fatta att vi fick in 80 balar där, 80 balar! Det är ju så fult där innan men jag kom just o just åt sadlarna o selen när det var fullt! Snart är nog hö givar säsongen över igen! Hästarna bara går o äter gräs som kommer upp. Härligt med vår!!
:)
Nu är min smörgåstårta slut också. Blir nog fler smörgåstårtor i framtiden!
Ska käka lite nu och sen får vi se hur kvällen slutar!

Det är KALLT i vattnet

Var en full rulle igår och det fortsatte idag! Fixade o donade här var ut o red också, blev en spännande tur kan man säga!!! Men till slut var alla hemma:) Tindra tog jag en promenad med och inget tjafs om att sväng hem! Fixade bland hästarnas saker men gav upp för det är en salig röra bland dom, så det skall jag ta tag i helgen!
:)
Idag efter en jobbdag som tog slut hux flux åkte jag hem och åt lite smörgåstårta, tredjehelgen på rad:) Ut o borsta på hästarna och så städade jag på höskullen, vilket hästarna gillade då dom fick en del spill som jag borstat ihop.
När vi kom hem tyckte brorsan att vi skulle gå ut på isen och testa om den håller ännu. Den höll på många ställen och så fanns de ställen där den inte höll..... Kan bara säga att det är IS kallt i vattnet!
:)
Våren är här på riktigt nu! Hästarna lossar massvis med päls, dom går o gnager de få grässtrån som tittar fram, gröna o fina små strån! Fåglarna kvittrar och isen är snart borta! Härligt!
Börjar bli dags för första båtturen i år igen bruttor!? Samma destination som på denna resa skulle inte vara fel:)

För första gången i mitt liv

har jag gjrt en smörgåstårta! Eller nästan iaf imorgon skall garneringen på! Så får vi se hur det smakar, spännande!

Päls i mängder

Har haft full rulle på jobbet idag! När vi kom hem från jobbet blev det kalas, godis o tuggben för födelsedagsbarnet! :)
Efter middagen gick jag en promenad med hästarna och hundarna, kollade in hos kossorna en sväng innan vi gick hem igen och borstade hästarna! Dom lossar massor nu speciellt den större av dom! Så nu finns det hästhår för avhämtning här!
Igår skulle jag gå en kvällspromeniks med hundarna och svängde in till kossorna för att kolla läget. Brorsan höll på att fixa med en muu. Vi gick o kollade på trillingarna som kommit tidigare på dagen, tänk att en kossa kan klämma ut tre stycken och alla lever!?!? Blev där länge o kollade/hjälpte brorsan innan vi till slut kom hem och kunde äta lite memma:)
Nu blir de soffan innan sängen kallar!

Drömmen

Höll på att städa idag, tv:n stod på. Jag hör en reklam jag känner igen och jo de var volvo reklamen! Fy fasen vad snygg den där bilen är! Skulle jag ha pengar att köpa den skulle en sån stå på gården imorgon! Men men idag är det ännu och kommer nog ett bra tag fram över vara min dröm att få äga en sådan! Tänk vilken makt pengarna har! Så istället för att köpa godis så kan jag spara dom så kan jag köpa bilen snabbare brukar jag tänka när jag står o velar godis inte godis, godis inte godis, spara bil ist :)
Fy fasen vilket väder det blev idag! Hoppas nu på att allt smälter bort o att det inte kommer mer. Broddarna på Tindra åkte av i helgen.
Neej, sitter o kollar på tv, det är en liten kille som backar med fyrhjuling o släp på. NU kände jag pressen på att
lära mig backa med släp ordentligt!!!
Testade lägga på en presening på Tindra för ett tag sen, vad gjorde hon? Ingenting undrade vad de var för fångigt jag hittat på!

Fint med helg

Bara för att det är helg och sovmorgon vaknar jag 07.50. Trodde inte det varsant så måste kolla på klockan ännu en gång men nej det stämde. Men var toanödig och efter de var det omöjligt att somna om. Så jag drog på mig kläderna och knalla ut till hästarna och gav dom mat. 
Sen gick jag efter Lukki som ska bo här en vecka:) Hem o in för att äta lite frulle. Fixade och donade lite här inne innan jag gick ut o brorsan ringde o sa att han behövde skjuts, var nån grej som krånglade i lagårn som skall iväg på fixning.
Blev en härlig lång körtur med Tindra. Toppur, Milton o Lukki gick med mamma.
Ikväll blev det kalas där vi fick smörgåstårta o tårta :)
Nu rullar Bröllopsfotografen på tv:n men den har jag sett tidigare och ögonen håller på att trilla fast. Sängen nästa! För imgon är det sovmorgon!!!

Det kan gå tokigt

Hittade en bild från jällatiden och min lilla olycka...
Här sitter jag o klagar över de små rivsåren jag får på jobbet! Det är inget emot var det var då jag fick en bulle på läppen under ladugårdstjänsten på Jälla....
Så ser jag då ut efter gårdagens händelse
Så kan det gå!
Härligt med helg igen! Blev en lugn hemma kväll med glass o kolasås! :)
Nu ska jag ut och ge hästarna mat!
Här jobbas de, de va riktigt tungt kan jag säga:P

Natti natti!

Har hunnit med en hel del idag! De var de! Nu ska jag sova så jag orkar upp på promenad imorgon innan jobbet med djuren!
Natti natti!

Sista turen

Idag har jag o Tindra eller Tindra dragit hem kälken. Så nu skall den in för sommarförvaring så får vi se om den kommer till användning senare i år!?
Helt underbart att kunna vara ute till 8 på kvällarna nu! Det blir ju ganska mörkt den sista halvtimmen men det funkade!
Längtar som tusan till sommaren nu! Vill ha sommar imorgon när jag vaknar!
Nu är det dags att gå o sova så jag orkar med en ny spännande dag imorgon! Natti natti!

Fina fötter

Hovslagaren har varit hit och fixat fötterna på hepporna. Idag fick båda två sina fötter fixade och skönt att ha snälla hästar så jag kan stå o kolla på hur han gör så jag kan fixa de själv en vacker dag ;)
Nåt annat spännande har inte hänt idag!
Var just ute på en kiss o bajs promenad med Milton. Vad bortskämd man blir av att bara kunna släppa ut hunden på gården. Nu ska man klä på sig massor och sätta koppel på honom när man ska ut på en kissrunda innan läggdags. Herregud hur orkar folk som bor i stan eller inte kan ha sina hundar lösa? Jaja, lika bra att ha han kopplad nu när grannhunden löper! Annars sticker han till henne så fort man vänder ryggen till!
Nu är de dags att ta tag i kvällspysslet innan jag får krypa under mitt mysiga täcke!

Snart är det vår på riktigt!

Äntligen har det blivit så varmt att man kan rida i vanliga ridbyxor! Fast jag gillar mina vinterridbyxor skarpt men de blir väl vinter senare igen så man kan plocka fram dom! 
Riktigt härligt med vår nu! Hästarna lossar päls, snön o isen smälter och det är ljust ett par timmar efter att man kommit hem från jobb:)
Har nu hunnit provat den nya sadeln men ska testa imorgon igen!

Mina händer tycker inte om att dom tvättas 311 gånger om dagen, riktigt torrisar nu fast jag smörjer massor med gånger! Men men de blir nog bra småning om!
Ikväll blev det glass med kolasås eller om det var kolasås med glass!? Gott var det i vilket fall som helst! Så nu är det dags att träna igen, fast de får bli imorgon. Om jag hinner!

Dags att sova!

Efter en bra helg är de nu dags att börja söka sig mot sängen. Jag har just kommit ur duschen så ska blir skönt att krypa ner i nybäddat! :)
Blev en sväng till en kollega ikväll o kolla på lite hästsaker mm. Så nu har Toppur kanske en "ny" sadel med bom:) Imorgon ska jag testa rida i den så får vi se!
Får se om jag kommer upp ur sängen imorgon!? Det högg till som tusan i ryggen nu för en stund sen. Kan kanppt göra något utan att de gör ont.
Jaja, färdig klagat det har iaf varit strålande väder idag!
God natt!

Uppe med tuppen

Blev tidig uppstigning idag för att vara söndag! Iväg o hjälpa A vid besiktning av hennes nya tillskott, allt gick prima! Var via fåren o paja lite på lammen:) Nu vill jag ha får!! Och lamm!
Inne för lunch nu sen ut o rida Toppur o köra Tindra:)

Solen lyser

och jag sitter inne.
Har varit ute hela dagen så nu när jag trillade ner i soffan tittar solen fram! Men nu är jag helt färdig, körde ved med Tindra ett par timmar efter lunch och när jag selat av henne och fixat henne klar för att gå ut i hagen igen var det fika.
Och nu har jag just kommit in efter en joggingtur. Nu är det dags fixa sig i ordning och iväg på kalas.
Tjao!

Ut i skogen och jobba

Efter lite lunch är det nu dags att sela på Tindra och dra fram skogskärran! Årets första skogsjobb är det som väntar :)
Idag är det ingen fiberduk som ska ligga på vagnen utan stockar!

Helgen har börjat!

Har haft en rätt så lugn o bra dag på jobbet idag, fredagsfikat som gör de tror jag ;)
Har varit på promenad med Toppur och Milton, klätrat i backe med Toppur, tror nog matte blev tröttare än Toppur! De är ganska jobbigt att gå upp för en rätt så brant backe i tempo! Så idag blev de ingen joggintur. Imorgon ska jag o köra ved i skogen med Tindra så de blir dagens träningspass!
Har haft pappsens bil nu ett tag när han varit på jobb, fint med "egen" bil. Kankse dags att köpa egen snart!? Ja jo om jag skulle ha pengar till en sån jag vill ha skulle det redan var gjort! Så nu är det bara att jobba och slita så jag får råd om ett par år!

Tjho nu börjar de äntligen bli lite varmare ute så snön och isen börjar sakta med säkert smälta:) Kanske skulle Tindra börja klara sig utan broddarna snart!?
Ojoj nu kom mamma med glass o bär:)

Torsdag 8.3.2012

Har börjat gå morgonpromenad med hästarna. Riktigt skönt faktiskt! Är mycket piggare när jag kommer på jobb. Och så har dom fått komma ut ifall jag inte hinner efter jobbet. Idag blev det körning med Tindra. Hon är nog för snäll hon eller väl uppfostrad! Glömde en sak när jag kom till staketet vi skulle ge genom för att komma till kälken, sa prrr åt henne och hon stod snällt kvar där tills jag var tillbaks. När jag höll på att fixa kälken klar för att spänna för henne fick hon stå på sidan och lika där, hon stod still tills jag kom och bad henne gå:) Nöjd matte!!!
Lasttränad Toppur igår rätt så länge så Tindra fick vila och lika så bloggen.
Har konstaterat att rivsår i huden tar ondare än lite rejälare sår efteråt! Fick ett fint 10cm rivsår på armen här om dagen och fasen vad de svider o kliar. Men jag överlever nog, bara lite små arbetsskador man får ta när jag jobbar med det jag gör.

Blev en joggingtur ikväll, riktigt skönt var de efteråt! Kanske något som kommer hända oftare framöver om man ska våga visa sig i bikinin i sommar! 

Nu är det natti natti!

Milton är en pudel

Nu ser min Milton ut som en riktig pudel, han hamnade under rakapparaten på jobbet. Så nu får han ha lite pudelklippning ett tag till mammas stora förskräckelse! Skönt att iaf fått tassarna klippa så han drar upp mindre småsten och annan skit i sängen ;)
Han har annars varit med på jobbet hela dagen idag och så har vi kollat på hans hälta igen, får hoppas på lite förbättring nu med lite piller :)
Toppur har varit in i transporten idag igen, tog lite längre idag. Men som mammsen sa när de gått bra ett tag kommer det ibland bakslag. Till sist kom han in:D Imorgon kör vi på igen! 
Söta lilla Tindra går längs staketet när jag lasttränar Toppur för på nåt sätt komma in i transporten där det finns massor med godsaker! Hon skulle mer än gärna kommit in i den idag!
Nu har vi just kommit in från en promenad med alla djuren i månskenet:) 

Blev ingen träning för oss ikväll, jag känner mig lite konstig i kroppen. Hoppas på att hålla mig frisk nu!
Nu är det dags att packa inför imorgon sen väntar sängen!

Framsteg!

Har varit en bra start på veckan trots att jag har lite träningsvärk från igår och så har jag varit lite trött. Nog om de för när jag kom hem och lasttränade Toppur blev jag genast gladare nu när de börjar gå bra, han har förstått nu att det inte alls är tokigt att stå inne i transporten:) Igår försökte han kasta sig ut några gånger men idag när jag satte fast han försökte han bara gå bak en gång lite lugnare också. Så idag stod han snällt och fint :) Det ser lovande ut nu om vi fortsätter träna! Drömmen är ju att han ska gå själv in i transporten! Får se om de går att uppfylla!?
Tindra fick stå i hagen och titta på, hon kommer med snällt in men nog skulle det vara fint om hon skulle kunna lasta sig själv!
Nöjd matte:) Toppur stod en bra stund inne i transporten och åt hö!
Nu ut och fixa bland hästarnas saker så man hittar vad man behöver!
Tjao!

Vilken helg!

Klockan ringde jätte tidigt i går morrse. Bara att hoppa upp och klä på sig och gå ut till hästarna innan Anki plockade upp mig och det bar av in mot staden och ner till Rosella med bil o släp. Massor med folk på båten men lite frukost fick vi i oss:) När vi var framme började den korta färden in till Norrtälje för lite shopping. Började med granngården, dom skall snart flytta så det var 30% i hela butiken:) Hittade massor med fina saker både till mig och hästarna!!!! Det blev grimma, handskar, smörjor, täcke mm Bara fina saker:) Här är en bild på Tindras nya täcke, finns inte alltid i hennes storlek så passade på när jag hittade dethär :)
Efter det åkte vi till en hästbutik, där vi hittade mer saker! Och så en sväng ner på stan innan det var dags att åka och hämta hästen!
En riktigt söt liten pojke var det som vi lastde i släpet och åkte hem med! Allt gick jätte bra, lite spännande var det ju att köra med släpet i Sve. Hem kom vi sent i går kväll och då var alla trötta mer eller mindre!
Har lasttränat Toppur idag med mycket fina framsteg! Han har stått där inne en lång stund när han var fast. Så fick han gå ut och ganska så snällt kommer han med in en gång till och får stå där en stund igen och äta lite hö:) Så blir nog inga problem att åka på kurs om ett tag :) Innan vi lasttränade red jag han på åkern:) Tindra fick komma med på en promenad idag och hon skötte sig fint idag, hon har inte gjort de de senaste gångerna vi varit ute och gått.
Det har varit en riktigt bra helg och ännu är den inte slut, snart ska jag iväg på träning!

Fredagsmys

Äntligen fredag igen! Jag får inte riktigt den där vanliga fredags känslan eftersom klockan ställs jätte tidigt imorgon bitti! Åker iväg till Sve för lite shopping och så ska en kollega hämta hem en ny kompis :)
Har varit på en tur med Tindra idag och mammsen kom med och åkte och höll i Toppur som snällt traskar efter:)
Jahap, nu skall det packas inför imorgon sen blir det kex och ost!

1.3.2012

Dagarna är alltför korta! Och så går det alldeles för snabbt nu eller nej jag vill ha sommar så nu får de gå undan! Men nu är de vår när de är mars :) Hörde att de skulle bli lite kallare nästa vecka igen....
Idag efter jobbet fixade jag middag med bror eller jag fixade och han tittade mest på men lite hjälpte han till :) Efter de pyntade jag, Milton o Toppur på oss massor med reflexer för att kunna gå lite på vägen i mörkret, kom det en bil!? Jo en och de va Jonathan, precis när han svängde ut på "stora" vägen här ute i skogarna, så han han inte komma upp i nån snabb fart.
Ännu för nåt år sen så ville Toppur svänga hemåt titt som tätt när vi var ute och gick nu kommer han med mig utan protester vart jag än gå, så även idag! :) Idag gick jag med Toppur i ena handen och Milton i den andra, lite spännande blir de när M stannar för att kissa och T kommer och skall snusa på honom, snabbt blir kisseriandet klart då!
Kanske är det dags att köpa bil nu så jag o hästarna kan åka vart vi vill när vi vill?!? Ja, kanske:)
Nu ska jag börja söka mig mot min säng för att vila upp mig inför helgens äventyr!

RSS 2.0